Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yeşil Ve Mavi Yol Yalova İçinher Zamankinden Daha Önemli”

Yalova İl Genel Meclisi eski üyesi İdris Durmuş ardı ardına yaşanan orman yangınları ile ilgili uyarıda bulunarak Yeşil ve Mavi Yol’un olası yangınlarda bölgeye ulaşımın sağlanmasında her zamankinden daha fazla önem kazandığını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yeşil Ve Mavi Yol Yalova İçinher Zamankinden Daha Önemli”

Ülkenin birçok noktasında yaşanan orman yangınları ülke gündemine oturdu. Yangınlara müdahale de bu anlamda büyük bir önem kazandı. Yalova’da da olası orman yangınları yaşanabileceği ve bu yangınlara anında müdahale edilebilmesinde ulaşımın hayati bir önemi olduğunu dile getiren Yalova İl Genel Meclisi eski üyesi İdris Durmuş yetkililere Yeşil ve Mavi Yol uyarısı yaptı. Bu yolun yangın ve deprem gibi olaylarda alternatif yol olarak kullanılabilmesinin öneminin altını çizen Durmuş, “Rüzgârın ve hava sıcaklığındaki artışın olası orman yangını riskini Yalova'mız için de oldukça artırdığı dönemdeyiz. Yeşil ve Mavi yolun önemi konusunda bu dönemde daha da üzerinde durulup, olası yangınlarda yangın söndürme ve diğer ekiplerin sağlıklı ve hızlı ulaşımının sağlanmasında ivedi yaklaşım ilimizin ciğerleri ormanlarımız için yerel yönetimlerin öncelikli gündemi olmalı.

 Ulaşımda ki gecikmeye neden olabilecek her türlü yol şartı paha biçilemeyecek yeşil vatanımız ormanlarımız için dakikalar paha biçilemez. Bu perspektif ile Yeşil ve Mavi yolun kapasitesi ve standartlara uygunluğu gözden geçirilmeli. Tüm ilçelerimizi birbirine bağlayan bu alternatif yol ağı ormanlarımız için olası yangınlarda can simidi olacaktır.

Geri getirilmesi için on yıllar gereken ormanların yanında yüzlerce canlı türü için de yuva olan tabiat İlimiz için her şeyden önceliklidir. Bu bakış açısı ile ulaşım sisteminde varsa zayıf halkalar giderilerek, işaret ve levhalar ile güçlendirilmeli, dijital ortamda da güncellenerek olası Marmara depremi için de ilimizin diğer illerle lojistiğini sağlayacak alternatif ulaşım ağı olacağı gerçeğine uygun fiziki eksiklikleri giderilmelidir.

Sade bir vatandaş olarak geçmişte olduğu gibi bugün de konunun ne denli hassasiyetle yaklaşılması gereken unsurları içerdiğini yetkililerin ve Yalova kamuoyunun bilgisine sunuyorum.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.