Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yasaya Aykırı Hareket Ediliyor”

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Yalova Şube Başkanı Gürkan Kaçar, FİLE Market’in bazı şubelerinde nakit ödemeyi kaldırarak sadece kredi kartı ve banka kartlarıyla hizmet vermesine tepki göstererek, bu durumun Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 6. Maddesine göre suç olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yasaya Aykırı Hareket Ediliyor”

FİLE Market bazı marketlerinde nakit ödemeyi kaldıracağını ve sadece kredi, banka kartıyla ödeme kabul edeceğini resmen duyurdu. FİLE Market’ten yapılan açıklamada, "Sevgili müşterilerimiz 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir” ifadeleri yer aldı.

Konuyla alakalı konuşan TÜKODER Yalova Şube Başkanı Gürkan Kaçar bu durumun yasalara aykırı olduğunu ifade etti. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 6. Maddesine göre suç işlendiğini dile getiren Kaçar, “6502 sayılı yasada asla satıştan kaçınmamayı söylüyor. Yani ben bu markete gittiğimde param var diye, kredi kartım yok diye satıştan kaçınamaz. Her kaçındığı işlem için 2 bin 200 TL’den aşağı olmamak üzere her bir işlem başına ceza uygulanır. Millet bunun farkında eğer böyle bir şeye teşebbüs ederseniz, biz o kanuni haklarla size bunu vazgeçirtiriz. Bu ülkede kanuna uyacaksınız. Milletimizden bu tarz dayatmalara karşı dikkatli olmasını istirham ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.