Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’nın Trafik Sorununa 2 Aşamalı Plan

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova’nın trafik sorunun 2 aşamalı bir planla çözmek istediklerini ifade etti. Vali Kaya Yalova Belediyesi ve ilgili kurumlarla bu konuda kapsamlı bir çalışma sürdürdüklerine de dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova’nın Trafik Sorununa 2 Aşamalı Plan

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ilde görev yapan basın mensupları ile Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Toplantıya; Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Sahil Güvenlik TCSG -17 Komutanı SG. Gv. Asb. Kd. Üçvş. Eren Deneri, Yalova Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Öğretim Görevlisi Yasin Özarslan ve bazı kurum müdürleri de katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vali Kaya ilin en can alıcı sorunlarından birisi durumundaki trafik sıkışıklığı konusunda yapılan bir çalışma hakkında da bilgiler paylaştı. Yalova’nın trafik sorununun kaynağının tespiti anlamında Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Jandarma Komutanlığı’nın kapsamlı bir rapor hazırladığını dile getiren ValiKaya bu çerçevede Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve ilgili kurum müdürlerinin de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti. Yalova’nın trafik sorununu 2 aşamalı bir planlama ile çözebileceklerini düşündüklerini sözlerine ekleyen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Yalova’da ki trafik sorunu ile ilgili gerek Yalova Emniyet Müdürlüğü ve gerekse Jandarma Komutanlığı’mız çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Sahadaki tecrübelerimizden yola çıkarak nerede hangi önlemi almamız gerekiyor bunları belirledik. Trafiğin akışının daha hızlı olması için nerede parklanma yasağı olmalı, nerede ücretli parklanma olmalı, nerede trafik ışıklarının daha rantabl çalışması lazım, nerede yaya geçidi olması gerekiyor, hangi alandan trafiği hangi alana vermemiz gerekiyor, minibüs cepleri nasıl olmalı, indirme ve bindirmelerde hangi kurallara uyulacak, okul çevrelerinde olunması gereken önlemler, ve daha bir çok konuyu detaylı olarak masaya yatırdığımız bir toplantı gerçekleştirdik. Bunun için 2 aşamalı bir planlama yaptık. Bu planlama henüz detaylandırılmasa da yüzeysel olarak belli durumda. Bunlardan ilki her hangi bir yapısal değişikliğe gitmeden, büyük yatırımlara ihtiyaç duyulmadan neler yapabiliriz. Bu, ‘A’ planımızdı. Ama bizim bir, ‘B’ planına da ihtiyacımız vardı. Bu anlamda da büyük yatırım gerekiyorsa nereye üst geçit, nereye alt geçit ya da bat-çık gerekiyor bu da bizim, ‘B’ planımızdı. Yani 2 aşamalı planlamada, hiç bir harcama yapmadan alabileceğimiz aksiyonlar var. Bir de harcama yaparak trafiğin daha etkili şekilde akması için yapmamız gereken şeyler var. Şimdi Belediyemizin Trafik Müdürlüğü bünyesinde çalışan arkadaşlarımız, Jandarma ve Emniyetteki arkadaşlarımız birlikte bu 2 aşamalı planlamayı çalışacaklar. Bunların ne kadarı biz şehirde karşılık bulur, ne kadarını hayata geçirebiliriz, belediye bunun neresinden tutmak ister bunlara bakacağız. Bu konularda uzlaşma sağladığımızda bu konunun tüm detaylarını da kamuoyumuzla paylaşacağız.” dedi.

“Öğrencilerimiz bizim misafirimiz”
Yalova Üniversitesi öğrencilerinin yurt ve üniversite arasındaki ulaşımlarını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamak adına yapılan çalışmaya da değinen Vali Kaya, “Öğrencilerimizin yurtlara rahatça ulaşımını sağlamak adına üniversite ve yurtlar arasında bir üst geçit yaptık. Karayolları bu üstgeçidi inşa etti. Yani öğrencilerimizin üniversite ve yurt arasında toplu taşıma kullanma ihtiyacını da bu sayede ortadan kaldırmış olduk. Öğrencilerimiz istedikleri zaman 10 dakikalık bir yürüyüşle yurtlara da, üniversiteye de rahatça ulaşabilirler. Ama öğrencimiz yine de minibüsle yurda gitmek istiyorsa bu anlamda da cüzi bir ücretle yurda ulaşabiliyor. Yani öğrencilerimize yurtlara ve üniversiteye ulaşım anlamında bir alternatif de sunmuş olduk. Minibüsçülerimize de çocuklarımızı yurda getirdiklerinde yurdun kapısına kadar bırakmalarını söylüyoruz. Minibüsçülerimiz de buna sıkı sıkıya riayet ediyorlar. Geçen sene Termal’den merkez kampüse gelişte bir takım sıkıntılar yaşanmıştı, onu da bu sene çözdük. Hem Termal, hem de Akköy’deki minibüsçülerimiz Termal Kaymakamı nezdinde bir araya gelerek  anlaşmaya vardırlar. Normalde 35 lira olan ücreti 25 liraya indirdik. Bunları da yurtlar açılmadan önce gerçekleştirdik. Proaktif olarak daha üniversite öğrencisi gençlerimiz ilimize gelmeden ne ile karşılaşacağımızı ön görerek bu hazırlıkları yaptık. Şu anda Termal’deki öğrencilerimiz 25 liraya, kampüs ve yurt arasında taşınıyor. Yalova’da yurtlarımızla, üniversite ve yurtlara ulaşım konusunda da bir sıkıntımız yok. Yalova’da ki öğrencilerimiz bizim misafirimiz. Bu noktadan bakarak onları rahat ettirmeye çalışıyoruz. Yalova’yı tanısınlar, sevsinler ve buradan da güzel anılarla ayrılsınlar istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bir taciz tespitimiz yok”
Sosyal medyada yayınlandıktan sonra kentte huzursuzluğa neden olan, “Üniversite öğrencilerine taciz” iddiası üzerine Yalova Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın’a söz veren Vali Kaya bu konuda gerekli bilgilerin paylaşılmasını istedi. Söz alan Jandarma komutanı ise söz konusu olayla ilgili olarak her hangi bir taciz tespitinin bulunmadığını ifade ederek, “Bu şahıs Yalova Üniversitesi’nde okumuyor. Yalova’da ailesi ile yaşıyor. Lise mezunu birisi. Üniversitede yemek arzusu ile minibüsle üniversiteye gidip geldiğini ifade ediyor. Üniversiteye gittiği yönünde bir tespit de yok. Bakıldığında bir tutarsız görüntü var. Ama bunun psikolojik bir yönü var mıdır. Ona da mahkeme karar verecektir. Biz de sayın Valimizin koordinasyonunda olayı takip ettik. Şahsın yurda gittiği ya da girmeye çalıştığı yönünde de bir bilgi yok. Doğrudan bir taciz de yok.  Sadece minibüsteki öğrencilerin paylaştığı video var. Öğrencilerimiz şahsın bakışlarından ve görüntüsünden rahatsız olmuşlar. Bunlar şu anda iddia.” diye konuştu.

“Hızlı değil sağlam yapılsın”
Çevre yolu ve Hastane yolunun yapım aşamalarına da konuşmasında yer veren Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya bu yatırımları yakından takip ettiklerine dikkat çekti. Özellikle hastane önündeki yolun hızlı değil sağlam bir şekilde yapılmasını çok daha fazla önemsediklerini vurgulayan Kaya, “Ulaştırma Bakanımız Yalova’ya geldiğinde Çevre yolunun ihale müjdesini vermişti. Onun da ihalesi yapıldı. Sonradan iptal edildi. Şimdi ilk yapılacak ihaleler listesinde yer alıyor. Biz de bu süreci yakın markajda takip ediyoruz. Elbette bu ihaleyi bakanlık yapacağından net bir tarih veremiyoruz. Hastane yolumuzun yapımında da ihale gerçekleştirildi. Bunu da çok önemsiyoruz. Karayolları burasının projelendirilmesinde büyük bir emek sarf etti. Özel teknik bir ekiple profesyonelce çalıştılar. En kısa süre içerisinde de yapılacak. Biz hızlı yapılmasından ziyade, sağlam yapılmasından yanayız. O nedenle de orada baskı oluşturmuyoruz. Eğil birisi tarafından sağlam yapılsın tarafındayız.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.