Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’nın Deprem Master Planı Acilen Yapılmalıdır

Kuzey Akkim’de yaşanan gaz sızıntısı ile birlikte Yalova’nın fay hattı üzerinde yer aldığı ve taşıdığı deprem riski bir kez daha gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova’nın Deprem Master Planı Acilen Yapılmalıdır

Bu anlamda bir açıklama yapan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir Yalova’nın Deprem Master Planı’nın acilen yapılması gerektiğini dile getirdi.

İYİ Parti Yalova İl Başkanı ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Osman Kendir, Kuzey Akkim’de yaşanan gaz sızıntısının olası bir depremde büyük tehlikelere neden olabileceğini vurgulayarak, il için bir Deprem Master Planı yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Kendir, bölgedeki sanayi tesislerinin kimyasal riskleri göz önüne alınarak gerekli adımların hızla atılması gerektiğini ifade etti.

Osman Kendir, Yalova’nın deprem riski yüksek bir bölgede bulunduğunu ve 17 Ağustos 1999 depreminde yaşanan gaz sızıntısının tehlikelerini hatırlatarak, bu olayın tekrar yaşanmaması için sanayi tesislerinin kimyasal depolarının güvenli alanlara taşınması gerektiğini belirtti. Kendir, "AKSA fabrikasındaki tehlikeli gazların sızıntısı, Çiftlikköy halkını önlem amaçlı tepelere kaçmak zorunda bırakmıştı" dedi.

Yalova'nın jeolojik yapısına dikkat çeken Kendir, "Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depremde 500 cm’ye kadar yanal yer değiştirme öngörülüyor. Bu, sanayi yapılarındaki kimyasal depolar için büyük bir risk" şeklinde konuştu. Kendir, ilin güvenliği için bir Deprem Master Planının derhal hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.