Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’nın 103’ncü Kurtuluş Yıldönümü Kutlandı

Yalova’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103’ncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması sonrasında TCG-Tuzla gemisi ziyaret edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova’nın 103’ncü Kurtuluş Yıldönümü Kutlandı

19 Temmuz 1921 tarihinde Yalova’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümü için 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene Yalova Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz, Yalova Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ve İdil Özdemir Doğan ile kurum müdürleri ve STK temsilcileri de katıldılar.

Yalova Vali Vekil Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz tarafından Atatürk anıtına çelenklerin sunulması sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel gerçekleştirdi. Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’ncü yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığını ifade eden Gürel, “Bundan tam 103 yıl önce Yalova'mız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz tarafından başlatılan kurtuluş zaferinin bir neticesi olarak atalarımızın canları pahasına verdikleri mücadele ile düşman işgalinden kurtuldu.  Yalova'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü gururla ve şükranla anıyoruz. 19 Temmuz 1921 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milletinin gösterdiği kahramanlık ve fedakârlıkla, Yalova'mız işgalden kurtarılmış ve özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onlara duyduğumuz minneti ifade etmenin en doğru biçimi; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, o günün ruhuyla, aynı yolda, aynı cesur adımlarla, ileriye doğru hep birlikte yürümektir. Yalova'mızı göreve geldiğimiz an itibariyle, bu anlayışla ve bu duyguyla yönetmek için gayret gösteriyoruz. Bu kadim şehri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün aziz bir emaneti olarak görüyoruz.” dedi.
Konuşmanın ardından şiirler okundu ve Türk Boyları Kültür Şöleni Kapsamında Yalova’ya gelen konuk halk oyunları ekiplerinden KKTC Halk Oyunları ekibi ise kendi yörelerine ait danslarını sergilediler.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama Yalova Kartal İskelesine demirleyen TCG-Tuzla gemisini ziyaretle devam etti. Ziyarette gemiyi gezen protokol mensuplarına geminin adının yazılı olduğu armalı şapkalar hediye edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.