Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Kıyılardaki İzinsiz Yapılar Yıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü kıyı şeritlerindeki izinsiz yapılara yönelik çok önemli bir uyarı yaptı. Açıklamada izinsiz yapıların yıkılacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'da Kıyılardaki İzinsiz Yapılar Yıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, kıyı şeridinde bulunan izinsiz yapıların yıkılacağını duyurdu. Anayasanın 43. Maddesine göre devletin hüküm ve tasarrufu altında olan kıyılar, kamu yararını gözetmek amacıyla korunacak.

Yapılan açıklamada, Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 19. Maddesi gereğince, belediye sınırları içinde belediyeler, diğer alanlarda ise valilikler tarafından kıyılardaki izinsiz yapı ve işgallerin kaldırılması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Bu kapsamda, "Denizler Halkındır Projesi" çerçevesinde kıyılardaki izinsiz yapıların yıkımı için Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından tespit çalışmaları yapılarak ilgili idarelere gerekli yazışmalar gönderildi.

Müdürlük, vatandaşların kıyılara ve sahillere erişimini engelleyen izinsiz yapıların yıkılarak kaldırılacağını ve mevzuata aykırı işgallerin sona erdirileceğini bildirdi. İzinsiz yapılaşmanın mümkün olmadığını ve kıyıların belirlenen kullanım amaçları dışında kullanılmasının yasak olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.