Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yalova Büyümeli Ama Planlı Büyümeli”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ildeki kaçak yapılaşma ile mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yalova Büyümeli Ama Planlı Büyümeli”

Kaçak yapıları ayırım yapmadan yıkacaklarını ve buna göz yumanlarla ilgili de idari ve adli gerekli cezai işlemi yapacaklarını dile getiren Vali Kaya, “Yalova büyümeli ama planlı büyümeli” dedi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ildeki kaçak yapılaşma hakkında bugüne kadar ki en sert sözlerle kaçak yapılaşmaya giden vatandaşları ve bunlara göz yumanları uyardı. Yalova’nın planlı bir şekilde büyümesini istediklerini bunu sağlamak içinde kaçak yapılaşmaya müsamaha gösterilmeyeceğini ifade eden Kaya, “ Kaçak yapılarla mücadelemizde hızla devam edecek. Özellikle köylerimizdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına her bir köyümüzde köy yerleşim planlarını İl Genel Meclisi’mizden geçirmek istiyoruz.  Dolayısıyla burada İl Genel Meclisi’mize de çok büyük bir görev düşüyor. Tarım alanlarımızın işgalden kurtarılması ile ilgili bu çalışmayı hızlı bir şekilde tamamlamamız lazım. Bunu İl Genel Meclisi’mizin ve muhtarlarımızın desteği ile gerçekleştireceğiz. Biz Yalova’nın büyümesini ancak planlı büyümesini istiyoruz. Ormanına saygılı, tarım alanlarında üretim yapan, dengeli büyüyen bir il olmak istiyoruz. Biz bu mücadelemizin belediyelere de örnek olmasını istiyoruz. Biz bu tarihten itibaren, kesinlikle kaçak yapılara numarataj vermeyeceğiz, elektrik vermeyeceğiz, su vermeyeceğiz. Bununla ilgili özellikle muhtarlarımızı bizim yanımızda olmaya davet ediyorum. Daha önce söyledik, bundan sonraki süreçte de kaçak yapıya müdahale etmeyen, göz yuman muhtarlarımız ile ilgili de gerekli adli ve idari cezai takibatı başlatacağız. Bundan sonra yapılan kaçak yapıları yıkacağız. Hiçbir şekilde ayırım gözetmeksizin, hiçbir ayrımcılık yapmadan bunun üzerine gideceğiz. “ diye konuştu.

“Köylerde akıllı su saati uygulamasına geçilecek”
Köylerdeki kaçak su kullanımının da önüne geçmekte kararlı olduklarına vurgu yapan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya bu yıl içerisinde mücavir alanlarda yer alan tüm köylerde de akıllı su saati uygulamasına geçileceğini dike getirerek, “Yakın zamanda köylerimizde akıllı su saati uygulamasına geçiyoruz. Bu sene mücavir alanlarda kalan bütün köylerdeki evlere akıllı su saati takacağız. İnşallah su yönetimi ile ilgili de çok stratejik, çok önemli bir adımın büyük bir kısmını bu sene tamamlamış olacağız.” Dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.