Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya, Sakarya'da Yalovalı Çiçek Üreticilerini Ziyaret Etti

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Sakarya’da düzenlenen Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nda Yalovalı firmalarla bir araya gelerek Yalova'nın çiçekçilikteki potansiyelini vurguladı ve 2025'te Yalova'da düzenlenecek çiçek festivali ve fuar için hazırlıkların devam ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Vali Kaya, Sakarya'da Yalovalı Çiçek Üreticilerini Ziyaret Etti

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kapılarını açan Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı, bu yıl da çiçekçilik ve süs bitkileri sektörünün önde gelen firmalarını buluşturdu. Fuara Yalova'dan katılan çok sayıda üretici firma, Yalova’nın sektördeki gücünü bir kez daha ortaya koydu. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, fuarda Yalovalı üreticilerin stantlarını ziyaret ederek firma yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Ziyareti hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Vali Kaya, Yalova'nın Türkiye’nin süs bitkileri üretiminde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, "Yalova, ilk kesme çiçek üretiminin başladığı şehir olmanın yanı sıra, süs bitkileri üretiminde adet bazında Türkiye 4.'sü, üretim alanı bazında ise Türkiye 5.'si konumunda. Yüz ölçümü küçük, maharetleri büyük, potansiyeli sınırsız bir şehir olan Yalova’nın bu fuarda yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağı," ifadelerini kullandı.

Vali Kaya, Yalova’nın 2025 yılında çiçek festivali ve süs bitkileri fuarı düzenleyeceğini belirterek, "Yalova'nın çiçekçilik potansiyelini daha da büyütecek ve tanıtacak bu festival ve fuarın hazırlıkları titizlikle sürüyor. Yalova olarak sektöre katkı sunmaya devam edeceğiz," dedi.

Yalova, Türkiye'deki çiçekçilik sektörünün önemli merkezlerinden biri olarak, hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de uluslararası alanda tanınırlığını artırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.