Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Uyuşturucu İle Top Yekün Mücadele Gerekli”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, uyuşturucunun gençleri tehdit etmesini engellemek için toplumun desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yalova'da yapılan 'En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi' bilgilendirme toplantısında yapılan çalışmalar ve mücadelenin önemi anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Uyuşturucu İle Top Yekün Mücadele Gerekli”

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" Bilgilendirme Toplantısında konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya uyuşturucunun gençleri ve çocukları tehdit etmesinin önlenmesi anlamında toplumun her kesimi ile top yekûn bir mücadelenin gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında en önemli adımlardan birisi kabul edilen bilinçli bir toplumun oluşturulmasını hedefleyen, "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda STK temsilcileri ve vatandaşların da katılımı ile bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Valisi Dr. Hülya kaya, Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yalova jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de katıldılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın ilk konuşmasını Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik gerçekleştirdi.

“Zehir tacirlerine göz açtırmayacağız”
Burada uyuşturucu ile mücadelede gençleri ve çocukları zehirlemek isteyen zehir tüccarlarına göz açtırılmayacağını ifade eden Bitirik, “Günümüz dünyasının öncelikli sorunları arasında yer alan uyuşturucu madde kullanımı ve madde bağımlılığı din, dil, ırk fark etmeksizin insanlığın ortak sorunudur. Uyuşturucu ile mücadelesini ülkemizin çocuklarını kendi çocukları olan bir anlayışla kararlılıkla sürdüren narkotik birimlerimiz tarafından 2024 yılı itibarı ile ilimiz genelinde uyuşturucu suçları ve bu suçlarla mücadelede 30 planlı operasyon olmak üzere bin 586 olayın tespiti ile bin 765 şüpheli yakalanıp haklarında gerekli yasal işlemler yapılmıştır. 119 uyuşturucu madde satıcısı şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Çeşitli muhteviyatlarda 40 bin 01 kilodan uyuştuğu madde ele geçirilmiştir. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, narkotik bilimleri olarak huzur ve güvenliğin sağlanması için uyuşturucu satıcılarına savaş açılarak mücadelemizin devam etmesinin yanısıra uyuşturucuyla mücadeleye karşı toplumsal bilinç oluşturmasına yönelik önleme, eğitim, bilgilendirme ve farklılıklar çalışmaları da yürütülmektedir. Narko Anne, Narko Rehber, Narko Gençlik, Narko Nokta eğitim, önleme ve farkındalık çalışmalarında 110 faaliyet ile 25 bin 571 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca 65 uyuşturucu madde kullanan birey tedavi sürecine dahil edilerek topluma kazandırılma çalışması yürütülmüştür. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu belasına göz açtırmayacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu mücadelemizde önümüze çıkan her engelin aşılmasında ve bertaraf edilmesinde sonuna kadar kararlıyız” dedi.

“Uyuşturucu ile mücadele de dik duruş gerekli”
Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, annelerin çocukların davranışlarındaki değişikliği en iyi fark eden kişiler olduğunu dile getirdi. Uyuşturucu ile mücadelede dik bir duruş ortaya koyulması gerektiğinin de altını çizen Vali Kaya, “En İyi Narkotik Polisi Anne Projemiz kapsamında yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini sahada çok güzel almaya başladık. Dolayısıyla bu projenin çok doğru bir noktadan başladığını, özellikle çocuğunu en iyi bilen anne olduğu için annelerinin bilinçlendirilmesi ve çocuğundaki davranış değişikliklerinin teşhisiyle beraber çok erken bir süreçte bağımlılığın tespiti bizim için çok büyük önem arzediyor. Dolayısıyla biz her sene bu çalışmaları artırarak yapmaya devam edeceğiz. Tabi burada siz velilerimizin, rehber öğretmenlerinizin bize güç kattığını görüyoruz. Çünkü her yaptığımız toplantıya, STK’larımız dahil olmak üzere Okul Aile Birliği Başkanlarımız, annelerimiz, babalarımız, rehber öğretmenlerimiz sürekli katılıyorlar. Burada biz yapmış olduğumuz bilinçlendirmeyle birlikte kullanım oranlarını ne kadar azaltabilirsek o kadar başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Dolayısıyla o anne kalbine, yüreğine hitap etmek için bir buradayız. Ben de bir anneyim. Çocuğundaki en ufak değişikliği fark eden annelerimizdir. Dolayısıyla o değişikliği fark ettikten sonra biz devlet olarak annelerimizin yanına nasıl yer alabiliriz? Bununla formülasyonunu yaptık. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı’mız ve Yeşilay bir protokol gerçekleştirdi. Ve bu protokol çerçevesinde bu çocuklarımızın okuldayken bilinçlendirilmesiyle ilgili eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan velilerimizle ilgili En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında eğitimlerimiz devam ediyor. Dolayısıyla tedavi kısmında eğer bir bağımız tespit edildiyse bununla ilgili tedavi sürecinde içiniz rahat olsun. Yani bizim çocuğumuz uyuşturucuyla buluştu. Dolayısıyla biz bunu hiç kimseye söyleyemiyoruz. Çocuğumuz mimlenmesin, siciline geçmesin diye bir kaygınız olmasın. Bu tedavi süreci tamamen gizlilik içerisinde yürütülüyor. Hiçbir şekilde sizin çocuğunuzun geleceğini karartmayacak şekilde gerekli planlamalar yapıldı. Yani şunlar çekinmemeliyiz, utanmamalıyız diye düşünüyorum. YEDAM yetkililerimiz de burada. Biz her daim sizin yanınızdayız. Yani çocuklarınızın bu zararlıyla buluşmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Okul çevrelerinde yapmış olduğumuz denetimlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okullarımızla, oluşturmuş olduğumuz ekiplerle, mobil okul ekiplerimle bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bununla top yekün müdahale etmemiz gerekiyor. Bilinçli bir duruş ortaya koymamız gerekiyor. Ben bu anlamda annelerimize ve kadınlarımız güveniyorum. “ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye gelen Yalova Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından çeşitli sunumlarla En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve uyuşturucu ile mücadelede yapılan çalışmalar hakkında çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Program sonunda ise soru lar yine Yalova Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından yanıtlandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.