Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Subaşı'nda Miniklere Yangın Eğitimi

Tavşanlı, Subaşı ve Kaytazdere belediyelerinin oluşturduğu TASKİB itfaiye birliği tarafından, Subaşı beldesindeki öğrencilere yangın eğitimi verildi. İtfaiye ekipleri, öğrencilerin yangın anında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Subaşı'nda Miniklere Yangın Eğitimi

İtfaiye Haftası kapsamında Subaşı beldesinde gerçekleştirilen etkinliklerde, öğrencilere yangın anında doğru davranış şekilleri öğretilirken, pratik eğitimle teorik bilgilerini pekiştirdiler. İlk olarak itfaiyeciler, yangın öncesi ve sırasında yapılması gerekenler, yangın tüplerinin kullanımı ve güvenli tahliye gibi temel konularda öğrencilere teorik bilgi aktardılar. Yangın sırasında soğukkanlı kalmanın ve yardım çağırmanın önemine de vurgu yapıldı.

Teorik eğitimin ardından, okul bahçesine kurulan alev havuzlarında minik öğrenciler yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti. İtfaiyecilerin gözetiminde gerçekleştirilen bu uygulama ile çocuklar öğrendikleri bilgileri pratiğe döktüler. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, yangınla nasıl mücadele edeceklerini öğrenmenin yanı sıra güvenlik tedbirlerinin önemini de kavradılar.

Veliler ve öğretmenler de bu tür eğitimlerin öğrenciler açısından son derece faydalı olduğunu belirterek, çocukların yangın anında bilinçli hareket edebilmelerinin önemli bir kazanım olduğunu ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.