Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Ve Gazi Çocuklari Için Ücretsiz Eğitim Talebi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, şehit ve gazi çocuklarının özel okullarda ücretsiz ya da burslu eğitim alması için çalışmalar başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Şehit Ve Gazi Çocuklari Için Ücretsiz Eğitim Talebi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına yönelik eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla il genelindeki özel okullarla görüşmeler gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Uzmanlar Koleji, Uğur Okulları, Bahçeşehir Koleji, Birey Okulları, VIP Final Okulları ve Bilge Okulları ziyaret edilerek ücretsiz veya burslu eğitim imkânları için okul yöneticileriyle temas kuruldu.
 

"Vefa Borcumuzu Ödemek Mümkün Değil"
Okul yöneticileri, şehit ve gazi ailelerine olan vefa borcunu ödemenin imkânsız olduğunu belirterek, bu anlamda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Görüşmelerde, şehit ve gazi çocuklarının eğitim süreçlerinde ekonomik engellerle karşılaşmamaları adına ellerinden gelenin yapılacağı vurgulandı.
Ziyaretlere Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Erem Al ve Uzman Psikolojik Danışman Zehra Tekeş de katıldı. Özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liseye Geçiş Sınavı (LGS) hazırlıkları kapsamında şehit ve gazi çocuklarının daha iyi koşullarda eğitim alması için özel öğretim kurumları ile işbirliklerinin güçlendirileceği belirtildi.
Bu girişimler, Yalova’da şehit ve gazi ailelerine yönelik eğitimi destekleme çabalarının bir parçası olarak önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.