Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kent Konseyi’nin Bir Bütçesi Olacak”

Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin Yalova’ya yakışan, Yalova için güzel hizmetler üreten ve bu ile yakışan bir Kent Konseyi’ni hayata geçirmek adına adımlar atmaya başladıklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Kent Konseyi’nin Bir Bütçesi Olacak”

Engin bu anlamda ilk adımın ise Yalova Kent Konseyi’nin çalışmalarında kullanabileceği bir bütçeyi oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Yalova Kent Konseyi seçimleri sonrasında 32 kişilik yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirerek, Yalova için neler yapılacağı konusunda istişarelerde bulundu. Bu anlamda Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin de çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yalova Kent Konseyi’nin ilin sorunlarına vakıf olduğunu ve her alanda da bu sorunların ortadan kaldırılmasına destek vereceklerini söyledi. 32 kişilik yönetim kurulunun ise daha etkin bir rol üstleneceğine dikkat çeken Engin, “Öncelikle Kent Konseyi sürecinde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Görevimizi devraldık. Artık çalışma zamanı ve sözlerimizi yerine getirme zamanı. 32 kişinin yer aldığı ilk yönetim kurulu toplantımızı da gerçekleştirdik. Ben yönetim kurulundaki arkadaş sayımızın fazla olmasını daha yararlı buluyorum. Zira ilimizde sorun çok ve çalışılacak çok alan var. Bu anlamda daha fazla sayı ile bu çalışmaları daha etkin gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Kent Konseyi olarak ilimize katkı sunabileceğimiz her alanda etkin çalışmalar yapma hedefimiz var. Elbette seçim sürecinde verilmiş sözlerimiz var. Bunları da yerine getirmek adına harekete geçtik. 3 ay içerisinde Yalova Kent Konseyi’ni herkes çok daha iyi tanımış olacak.” dedi.
 

“Yalova’nın sorunlarını biliyoruz”
Yalova’nın sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade eden Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, “Yalova’nın sorunlarını biliyoruz. Biz Kent Konseyi olarak ilimizin sorunlarının kaldırılmasına yönelik tüm projelere de gerekli desteği vereceğiz. Biz yapılanı eleştirmeyeceğiz. Yanlışı eleştireceğiz. Ama yapılan her güzel ve faydalı şeyin de yanında olacağız. Biz muhalefet değiliz. Kent Konseyi olarak biz herkese eşit mesafedeyiz. Bu kent için bir şey yapan herkesle aynı duyarlılıkla çalışırız.” diye konuştu.
 

“YTSO’ya teşekkür ediyorum”
Gerek seçim döneminde ve gerekse başkanlığı aldıktan sonraki süreçte YTSO Başkanı Cemil Demiryürek ve yönetim kurulu üyelerinin kendisine destek verdiğini dile getiren Engin, “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek ve tüm yönetim kurulu üyelerimize de bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. İlimize hizmet üretilmesi anlamında YTSO maddi ve manevi desteğini bize vermeye de devam ediyor. Elbette ki bu desteği sadece ben olduğum için değil, Yalova’ya hizmet üreten bir kurum olduğu için veriyor. “ şeklinde konuştu.

İlk bütçe YTSO’dan
Yalova Kent Konseyi’ne bütçe oluşturarak ilk adımı atmak istediklerini belirten Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin, “Bizim YTSO anlamındaki öncelikli adımımız bütçesi olmayan Kent Konseyi’ne bir bütçe oluşturmak. Bu anlamda da ilk bütçemizi YTSO oluşturdu. Bu anlamda tüm YTSO yönetimine de Kent Konseyi adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bundan sonraki adımımız Kent Konseyine sürdürülebilir bir bütçe sağlamak. Bu anlamda bir dernek girişimimiz var. Bu anlamda Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de çok faydalı fikirler verdi. Bu derneğin kurulumu için de startı verdik. Benim başkanlığımda kurulacak bu derneğe bağışlar alacağız ve bu bağışlar Kent Konseyi’nin bütçesini oluşturacak. Elbette bütçemiz oluştuğunda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize burslar da vermek istiyoruz. STK’larımıza destek vermek istiyoruz. Biz Kent Konseyini Kent Konseyi olacak noktaya getirmek istiyorum. 2 sene içerisinde Kent Konseyini hak ettiği noktaya taşıyacağım.

“Kent Konseyinin değişim ve dönüşümünü herkes görecek”
Yalova kent Konseyi’ni sil baştan modernize edeceklerini ifade eden Engin, “Bütçeyi oluşturduktan sonra da Kent Konseyimizin ihtiyaçlarını tamamlayacak ve sil baştan modern bir Kent Konseyi oluşturacağız. 1-2 ay sonra Kent Konseyimizin yaşadığı değişim ve dönüşümü herkes görecek. Kent Konseyi hem görüntüsü ve hem de etkisi ile kendisini gösterecek. Kent Konseyi tüm toplantılarda ve şehir adına kararların aldığı mekanizmalarda yerini alacak.” dedi.

“Seçim bitti dostluklarımız devam ediyor”
Kent Konseyi Seçimleri’ndeki tüm adaylara da seslenen Engin seçimin artık geride kaldığını dile getirdi. Adaylarla uzun yıllara dayanan dostluklarının olduğunu da ifade eden Engin, “Kent Konseyi yarışında 5 dostum vardı. Dostça ve demokratik bir ortamda yarışmayı tamamladık. Hepsi ile yıllara sarih arkadaşlıklarımız var. Seçim bitti ama dostluğumuz devam ediyor. Biz yine sizlerle oturacak, çay içecek, konuşacak fikir alışverişinde bulunacağız. Unutmayın burası Kenan Enginin yeri değil, burası Yalova’nın Kent Konseyi. Bizde hizmete aday olmuş birsiyiz. Buna başka manalar yüklemek gerekmez. Ben sizlerin de desteğinizi bekliyorum zaten. Hedefimizi ve sevdamız Yalova ise sizin de benim yanımda olmanızı isterim. “ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.