Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastanede Aslını Aratmayan Tatbikat

Merkez üssü Gemlik olan bir deprem senaryosu üzerinden Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta aslını aratmayan görüntüler meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Hastanede Aslını Aratmayan Tatbikat

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, merkez üssü Bursa'nın Gemlik ilçesi olan 6.9 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu üzerinden tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği, Gemlik merkezli deprem Yalova'da da bazı binaların yıkılmasına, enkaz altında vatandaşların kalmasına ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu.

Depremin hemen ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç başkanlığında bir kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezi, sağlık personelinin ve hastaların hızla tahliye edilmesini koordine etti. Görev dağılımı sonrasında hastane bahçesinde bir sahra hastanesi kurularak sağlık hizmetleri verilmeye başlandı.

Bu esnada Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri hastaneye gelerek fiziksel hasar kontrolü yaptı.

Tatbikat kapsamında, sağlık afet koordinasyon merkezinden gelen haber üzerine hastanenin Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) aktive edildi. Olay yönetim ekibi toplanarak, alanların açılması ve hastane bahçesinde personelin toplanma alanına tahliyesi başlatıldı. Servislerdeki hastalar hızla gözlemlenerek durumları değerlendirildi.

Tatbikat yüksek katılımlı ve karmaşık senaryolarla gerçekleştirilerek personelin refleksi değerlendirildi. Hastalar ve personel için farkındalık oluşturulan tatbikatın ardından, katılım sağlayan ekiplere teşekkür edildi.

Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç, "Böyle bir tatbikatla olası bir deprem durumunda sağlık personelimizin ve hastanemizin hazırlıklı olmasını amaçlıyoruz. Katılım gösteren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.