Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Yalova'da Aşure Etkinliği Düzenledi

Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısıyla Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi, şube binasında geniş katılımlı bir aşure etkinliği gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Yalova'da Aşure Etkinliği Düzenledi

Muharrem ayının gelişi ve bu ayda yer alan Aşure Günü dolayısıyla Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi tarafından Aşure ikramı gerçekleştirildi. Etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra siyasi parti yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Program kapsamında Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Ali Haydar Polat, etkinliğe katılan yüzlerce kişiye hitap etti. Aşure Günü’nün anlam ve önemine dair önemli mesajlar veren Polat, "Alevi toplumunda derin manaları olan ve önemli bir ritüel olarak kabul edilen bir gündür. Aşure, birlik ve dayanışmanın sembolüdür, birlikte paylaşmanın ve birbirimize destek olmanın anlamını taşır. Alevilik inancında aşure, hem tarihsel hem de manevi açıdan büyük bir öneme sahiptir," dedi.

Yoğun bir katılıma sahne olan etkinlikte yüzlerce aşure kısa süreler içerisinde tüketilirken Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Ali Haydar Polat bu önemli günde kendilerini yalnız bırakmayarak davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.