Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler, “Readup” İle Bedava Kitaba Ulaşabiliyor

Ülke genelinde eski tabletlerin birer e-kitap okuyucuya dönüştürülerek gençlerin bedava kitaba ulaşmalarını amaçlayan ReadUp Projesi Yalova’da da yaygınlaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Gençler, “Readup” İle Bedava Kitaba Ulaşabiliyor

Bu anlamda Yalova Belediyesi ile de destekçi olmaları yönünde görüşen proje koordinatörü Umut Yıldız, Yalova’da kitaba erişimde zorlanan lise ve üniversite öğrencilerine de bu tabletleri dağıtmak istediklerini söyledi.

Projenin ekonomik dezavantajlı gençlere ciddi bir destek verdiğini ifade eden ReadUp Proje Koordinatörü Umut Yıldız, “Kısa adı ReadUp olan Reuse Adaptate Upcycle projesi eski kullanılmayan atıl duran tabletleri toplayıp bir e-kitap okuyucuya dönüştüren bir proje. Bu dönüştürülen tabletler, ekonomik dezavantajlı lise ve üniversite öğrencilerine bu e-kitap okuyucuları olarak ulaştırılıyor. Bu anlamda bizi destekleyen belediye ve kuruluşlar da var. Belediyelerimizle yeni protokoller yaparak bu projeyi daha yaygınlaştırmak ve daha fazla dezavantajlı gence ulaşmak istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yalova Belediyesi ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi de destekçilerimiz arasına katılacaklar.

Bu proje aslında pandemi döneminde doğdu. Çocuklar eba ile eve kapandılar. Fakat birçok çocuğun internet bağlantısı, kitapları ve bilgisayarları da yoktu. Biz onlara bunları sağlayarak yola çıktık. Pandeminin bitişi ile birlikte 3 senedir üniversite öğrencilerine yöneldik. Son 1 yılda binin üzerinde e-kitap okuyucuya dönüştürülmüş tableti öğrencilerimize dağıttık.” dedi.

“Proje pandemi döneminde doğdu”
Projenin pandemi döneminde doğduğuna dikkat çeken Yıldız, “Pandeminin hemen sonrasında bir ekomomik kriz ile karşı karşıya kaldık. Bu noktada özellikle üniversite öğrencilerinin geçinememe, barınamama, karınlarını doyuramama ihtiyaçları çok büyüdü. Bunların yanısıra bu çocukların kültüre olan ihtiyaçları da büyüyor. Kitap okuyamıyorlar. Zira karnını doyurmakta zorlanan gençler artan kitap fiyatları karşısında bir kitap alabilecek durumda değil. İşte tam da bu noktada gençlerimizin imdadına ReadUp yetişiyor. Destekçilerimiz sayesinde ders kitaplarında tutunda, klasik romanlara, hikayelere kadar binlerce e-kitabın yer aldığı bir arşivle e-kitap okuyucularımızı bu gençlere ulaştırıyoruz. Gençlerimiz bundan çok mutlu oluyorlar. Kitaba ulaşıyorlar ve biz de bu konudaki bir eksiği tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.