Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Festivaller Yalova İçin Bir Prestij Kaynağı”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ilde düzenlenen festivallerin ilin tarihi ve turistik güzelliklerinin tanıtımında çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Vali Kaya, “Bu festivallerin her biri ilimiz açısından bir prestij kaynağı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Festivaller Yalova İçin Bir Prestij Kaynağı”

Yalova’da uzun hazırlık süreçleri ile planlaması gerçekleştirilen festivaller ardı ardına düzenlenmeye başladı. Bu festivallerin ilimiz açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise ildeki kurum ve kuruluşların da bu anlamda tam bir ahenk içerisinde çalıştıklarına dikkat çekti. Yalova’nın bir cazibe merkezine dönüşmesinde bu festivallerin çok etkili bir rol oynayacağına dikkat çeken Vali Kaya, “Yalova’nın tanıtımının sağlanması, festivallerle Yalova’nın bir cazibe merkezine dönüştürülmesi anlamında bir birliktelik ve ivme yakaladık. Bu anlamda da sonuç alacağımıza olan inancım tam. Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz Aronya Festivali’nde bu birlikteliğin bir yansımasını da herkese gösterdik. Elbette festivallerde kamu tasarruf tedbirleri nedeni ile bir bütçe ayıramasak da ilimizdeki YTSO gibi kurumlarımız ve sponsorlarımız vasıtası ile bu festivalleri düzenlemeye devam edeceğiz. Kısa bir süre sonra yeni bir festivale daha ev sahipliği yapacak Yalova’mız. Ekim ayı sonunda belgesel film festivali gerçekleşecek. Yaklaşık 4 gün sürecek çok önemli bir etkinlik. Ulusal düzeyde şu ana kadar 300’ün üzerinde başvuru alındı. Yurtdışından da 200 gibi çok önemli bir rakamda başvuru var. İlk defa yapılmasına rağmen çok büyük bir ilgi gördü. Bu da bizi gururlandırdı ve heyecanlandırdı. Bu anlamda Yalova için özel bir ödül de koyduk. Bu ödülde anlatılmamış, hiç gün yüzüne çıkmamış hikayelerin de gün yüzüne çıkacağına inanıyorum.
Elbette bu festivallerle Yalova’nın tarihi, turistik güzelliklerine de dikkat çekmek ve ilimizin de tanıtımını yapmak istiyoruz. Bu festivallerin her biri ilimiz açısından bir prestij kaynağı. Yalova turizmi geliştirme noktasında diğer illere oranla çok daha iyi çalışma sergiliyor. Tüm kurum ve kuruluşlar da bu anlamda ahenk içerisinde hareket ediyorlar. “ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.