Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Enstitü Ülkemizde Akıllı Tarımın Öncüsü Olacak."

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nü gezen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya burada yapılan çalışmaları ve projeleri yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Enstitü Ülkemizde Akıllı Tarımın Öncüsü Olacak."

Ziyaret sonrasında bir paylaşımda bulunan Vali Kaya, “Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, ülkemizde akıllı tarımın öncüsü olacak." dedi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Boz ve enstitü uzmanları tarafından karşılanan Vali Kaya, çeşitli projeleri yerinde inceledi.

Vali Kaya, açıklamasında enstitüde ilk defa hayata geçirilen akıllı tarım uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı bulduğunu belirtti. Üzümsü meyvelerin üretiminde gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmalarını uzmanlardan dinleyen Kaya, özellikle maviyemiş (yaban mersini) meyve türünde çeşit geliştirmeye yönelik yapılan ıslah çalışmaları ve zambak (Lilyum) üzerindeki projelerin başarıyla sürdürüldüğünü vurguladı. Kaya, "Bu çalışmalar hem enstitümüz hem de ülkemiz için ilk ve öncü çalışmalar olması nedeniyle büyük önem taşıyor," dedi.

Ayrıca, Güney Kore ile ikili iş birliği çerçevesinde Trabzon hurması özelinde yürütülen çalışmaların başarı sağladığını ve elde edilen verilerin ürünün pazarlanabilir olduğunu gösterdiğini ifade eden Vali Kaya, süs bitkileri ve bağcılık alanında da çok kıymetli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek, Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Boz başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.