Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Yalova’da Açılış Maratonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir dizi açılış gerçekleştirmek için Yalova’ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Yalova’da Açılış Maratonu

Çiftlikköy İlçe Müftülük binasının açılışında konuşan Erbaş, “Ülkemizdeki 90 bin Camii’mizden, 30 bin Kur’an kursumuzdan hakka çağırmak, iyiliği emretmek, kötülükten men etmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Yalova çok önemli bir konuğu ağırladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yalova’da bir dizi açılış gerçekleştirdi. Yalova programına Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı makamında ziyaret ederek başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, burada valilik hatıra defterini imzaladı. Ardından Valilik makamına geçen Erbaş Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ile bir süre sohbet etti. Vali Kaya ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ziyaretin anısına birbirlerine çeşitli hediyeler de takdim ettiler.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ardından Çiftlikköy ilçesine geçti. Burada ki programa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin, Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Çiftlikköy İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, Kurum Müdürleri, müftülük personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın selamlama konuşmasını Çiftlikköy İlçe Müfüsü Yusuf Ulusoy gerçekleştirdi. Ulusoy’un ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’da katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

“Mutluyuz ve gururluyuz”
Çiftlikköy İlçe Müftülük Binasının açılışını gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Kaya, “Gerçekten Yalova’da bu noktada çok şanslı bir il. İnşallah sizlerin sayesinde buna benzer çok sayıda eseri vatandaşlarımızın hizmetine sunarız. Çiftlikköy İlçe Müftülüğümüzün yeni açılacak olan bu binasından son derece mutlu olduğumuzu, son derece gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu görmüş olduğumuz bina sadece Müftülük hizmet binası değil. Aynı zamanda gençlerimize, yavrularımıza da hizmet edecek birimi de bünyesinde barındıran bir bina. Yani bütünleşik bir şekilde düşünülmüş bir hizmet binası. Dolayısıyla ben bütün emeği geçen kardeşlerimize başta burayı başlatan ilçe müftümüz, bu desteklerini esirgemeyen il müftümüz, Diyanet Eşleri Başkanımız, hayırseverlerimize, Çiftlikköylü hemşerilerimize, bütün Yalova kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“90 bin cami ve 30 bin Kuran kursu ile hakka davet etmek için çalışıyoruz”
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın konuşmasının ardından söz alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise ülke genelinde bin 3 müftülük, 90 bin cami ve 30 bin Kuran kursunda insanları hakka çağırmak, iyiliği emretmek, kötülükten men etmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Çiftlikköy ilçesinde yakışan bir Müftülük binasını hizmete sokmaktan mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Erbaş, “Bizim derdimiz hakka çağırmak, kötülükten men etmektir. Kuran’ı Kerim’i taradığımıza o kadar çok ayet var ki. Derdimiz iyilik olsun. Yeryüzünde iyilik yayılsın. Kötülük olmasın. Kötülükler ortadan kalksın. Peygamberlerin amacı bu idi. Hazreti Muhammed Mustafa (SAV) 23 sene boyunca hem sözleriyle hem de yaşantısıyla bunu gösterdi. Sadece Mekke’ye, Medine'ye mi? Hayır. Bütün insanlığa, bütün dünyaya. Kur'an bunun için nazil oldu. Rabbimiz Peygamber Efendimize hitap ederken bunu şöyle anlatıyor bütün insanlığa. Bizler de ülkemizdeki bin 3 müftülüğümüzden yönetmiş olduğumuz diyanet hizmetleriyle 90 bin Camii’mizden, 30 bin Kur'ân kursumuzdan hakka çağırmak, iyiliği emretmek, kötülükten men etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sadece biz değil bütün illerimiz, illerimizin yöneticileri başta valilerimiz olmak üzere ilçelerimizde kaymakamlarımız diğer kurum müdürleri kurum başkanları el birliğiyle iş birliği yaparak ülkemiz daha iyi noktalara nasıl gelmeli, daha güzel, daha mutlu toplumlara nasıl ulaşmalıyız? Mahallelerimiz daha huzurlu nasıl olmalı bunun çabası içerisindeyiz. Allah bu topluma hizmet eden herkesten razı olsun. Bütün kurumlarımızın amacı toplumumuzun huzurlu olmasını sağlamaktır. Bizde diyoruz ki tüm camilerimiz, müftülüklerimiz, Kuran kurslarımız zaten peygamber efendimizin varisidir. Bu nedenle tek derdimiz de budur. Çok güzel bir eserin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu esreler kendiliğinden olmuyor. Bunların hizmete girmesinde çok büyük bir emek var. Allah her birinden razı olsun. Müftülüklerimizi toplumun birlik, beraberlik ve bütünlüğünün çimentosu olarak değerlendiriyorum. Dini, toplumsal, manevi her konuda derdi olan herkesi Müftülüklerimize davet ediyoruz. Bizim derdimiz sosyal bir toplum oluşturmaktır.” diye konuştu.

Konuşması sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Çiftlikköy kaymakamı Ali Ada tarafından bir tablo hediye edildi. Çiftlikköy İlçe Müftülük Binasının açılış kurdelesini protokol mensupları ile birlikte kesen Erbaş sonrasında binayı gezerek bilgiler aldı.
Zemin + 3 kat olarak inşa edilen ve toplamda 2 bin 820 metre kare toplam alanda 400 metre kare alana oturan binada Çiftlikköy İlçe Müftülük Hizmet Binası’nın yanısıra, Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi de yer alıyor.

Hz. Ali Camisi ve Vasfiye Turna Kuran Kursu açıldı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sonrasında Bağlarbaşı Mahallesi’nde inşa edilen Hz. Ali Camisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Cuma namazını da burada kılan Erbaş, Cuma hutbesini bizzat okudu. Cuma Namazı sonrasında Vasfiye Turna Yatılı Kız Kuran Kursu’nun açılışına geçen Erbaş dualar eşliğinde burasının da hizmete girişini sağladı. Erbaş bu yıl ilk kez düzenlenen Aronya Festivali’nin Aronya Hasadı’na da katıldıktan sonra Yalova’dan ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.