Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berber, Kuaför Ve Güzellik Salonları Haftada 1 Gün Kapalı Olacak

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından alınan ortak kararla il merkezi ve ilçelerdeki Erkek ve Kadın Kuaförleri ile Güzellik Salonlarında haftanın 1 gününde kapalı olma uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarı ile yürürlüğe girdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Berber, Kuaför Ve Güzellik Salonları Haftada 1 Gün Kapalı Olacak

Yalova’da daha önceden alınan kararla il merkezi ve ilçelerdeki Erkek ve Kadın Kuaförleri ile Güzellik Salonlarının haftanın 1 gününde kapalı olması karara bağlanmıştı. Ancak bu karar bir türlü uygulamaya sokulamadı. Son olarak YESOB ve YTSO tarafından uygulamanın 1 Temmuz 2024 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmesine karar verildi.  Buna göre İl merkezinde ve tüm ilçelerde erkek berberleri Pazar günleri kapalı olacak. Kadın berberleri ise il merkezinde Armutlu ilçesinde ve Termal ilçesinde Pazar günü, Altınova, Çınarcık ve Çiftlikköy ilçelerinde ise Salı günü kapalı olacak. Güzellik Salonları da bu uygulama kapsamında belirlenen günlerde kapanacak. Buna göre İl merkezi, Armutlu, Çiftlikköy ve Termal ilçesinde Pazar, Altınova ve Çınarcık ilçelerinde ise Salı gününde Güzellik Salonları hizmet vermeyecekler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, “İlimizde faaliyette bulunan, Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştı. Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır. Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır. Esnafımızın zor durumda kalmaması için dikkat edilmesi hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.