Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayşenur Ezgi Eygi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Siyonist işgal rejimi tarafından Batı Şeria'da keski nişancı mermisiyle katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Yalova'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Ayşenur Ezgi Eygi İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

 Batı Şeria'da keski nişancı mermisiyle katledilen Ayşenur EzgEygi için Yalova İslami sivil toplum kuruluşları tarafından Yalova Merkezi Camisi’nde Cuma Namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazı öncesinde yapılan basın açıklamasında ise, “Filistin’e destek vermek için işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, işgal askerlerinin yakın mesafeden açtığı ateşle şehit oldu. Eygi, işgale karşı duruşu ve onurlu mücadelesiyle hep hayırla yâd edilecektir. Bu yaşananlar karşısında tüm dünyanın zulme karşı ayağa kalkması gerekirken, ne yazık ki Filistinlilere bir fayda sağlamayan kınama ifadelerinin ötesine geçilemiyor.  Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Büyük görevler üstlendiği iddia edilen uluslararası kurum ve kuruluşlar, yaşananları sadece izlemekte, zulmün engellenmesi için hiçbir somut adım atmamaktadır. Gelinen süreçte; uluslararası hukuk işlevsiz kalmış, dünyaya uygarlık dersi vermeye kalkan Batılı ülkeler işgalci İsrail’in suçlarına ortak olmuş ve tüm bu yaşananlar karşısında İslam ülkeleri ne yazık ki sorumluluklarını yerine getirmemiştir.  İşgal rejiminin insan haklarını hiçe saydığını ve uluslararası hukuku tanımadığı 70 yılı aşkın süredir müşahede edildi. Sözlerin, yapılan çağrıların zulmü durdurmadığı görüldü. Uluslararası mekanizmaların tıkanıklığı ve işlevsizliği gün gibi ortada. Durum buyken, İslâm ülkeleri neyi bekliyor? Somut adımlar atmaları için Filistin’de daha neyin yaşanması gerekiyor?   Unutulmamalıdır ki, İşgalci İsrail sadece Filistin halkı için değil, başta bölgemiz olmak üzere tüm dünya ve tüm insanlık için büyük bir tehdittir. Filistin’i savunmak ve işgale karşı durmak, sadece Filistin’i değil, insanlığı müdafaa etmektir.” denildi.   

Merkez Camisi’nde düzenlenen programda cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazını kılan vatandaşlar tekbir getirerek Filistinli Müslümanlara dua etti.

26 yaşındaki Türkiye vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteride işgalci keskin nişancı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.