Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yalova’nın Yeni Bir Spor Salonuna Daha İhtiyacı Var”

Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç 90. Yıl Spor Salonu’nun ildeki takımların taleplerine yetersiz kaldığını bu anlamda ilin yeni bir spor salonuna daha ihtiyacının olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yalova’nın Yeni Bir Spor Salonuna Daha İhtiyacı Var”

Kılıç bu anlamda bakanlık ve genel müdürlükler seviyesinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Yalova Atatürk Spor Salonu’nun depreme dayanıksız olması sonrasında yıkılmasının ardından 90. Yıl Spor Salonu inşa edildi. Atatürk Spor Salonu’nun yıkılması ile boşalan alana ise takımların idman yapabilecekleri yeni bir spor salonu daha yapılması hedeflendi. Ancak bu anlamda ciddi bir yol alınamadı.
Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç’ın göreve gelmesi ile birlikte bu ihtiyacın giderilmesine yönelik çalışmalarda hız kazandı. Kılıç gerek bakanlık ve gerekse genel müdürlükler seviyesinde kurulan diyaloglarla buraya bir spor salonu ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Bu noktada önemli bir yol alınmasına rağmen Kahramanmaraş depremi ve sonrasındaki tasarruf tedbirleri ile bu yatırımlar yeniden beklemeye geçti. Yalova’nın yeni bir spor salonuna olan ihtiyacını dile getiren Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, “Yıkılan Atatürk Spor Salonu’nun yerine yeni bir salon daha yapılacaktı. Bunu da projelendirmiştik. Aynı şekilde o da ötelendi. Buraya Yatırım ve İnşaat Genel Müdürü geldi. Kendisine de bu konuda bilgiler verdim. Bizim gerçekten acilen bir sporcu eğitim merkezine ihtiyacımız var. Genel Müdürümüz de bu konuyu onayladı. Bu anlamda Bakanlığımız ve genel müdürlüklerimizle görüşmelerimiz devam ediyor.  İlimize Bir spor salonu ve sporcu eğitim merkezini Yalova’ya kazandırmak istiyoruz. Zira 90. Yıl Spor Salonu’nu Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden takımımıza tahsis ediyoruz. Burasını dolayısıyla başka takımlar kullanamıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokoller çerçevesinde diğer takımları okulların salonlarına yönlendiriyoruz ve orada idmanlarını yapıyorlar. Bu da ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor.” dedi.
“Atatürk stadının tribünleri depreme dayanıksız çıktı”
Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Atatürk Stadyumu’nun tribünlerinde yapılan incelemenin sonuçlarının da iç açıcı olmadığını ifade etti. Buradan alınan karot örnekleri üzerinde yapılan incelemede tribünlerin depreme dayanıksız çıktığını ifade eden Kılıç, “Yalova Stadının tribünleri depreme dayanıksız çıktı. Yıkılarak yeniden yapılması lazım. Kahramanmaraş depremi öncesinde bu konuda bakanlıktan olur almıştık. Ancak deprem nedeni ile bu geriye kaldı. Bu tribünlerin de acilen yıkılarak yeniden yapılması lazım” diye konuştu.
“Büyük illerden daha başarılıyız”
Yalova’nın tesis yetersizliklerine rağmen sportif başarı anlamında büyük illerden daha başarılı olduğuna da dikkat çeken Kılıç, “İlimiz takımlarımızın tesis sıkıntısı yaşamasına rağmen spor alanında son derece başarılı sonuçlara da imza atıyor. Okçuluk, Boks, Güreş ve daha birçok dalda ulusal ve uluslararası başarılarımız var. Tesislerimiz yeterli olsa belki de bu başarılarımız katlanarak büyüyecek. Yalova küçük olmasına rağmen büyük şehirlerden bu anlamda daha başarılı bir kent.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.