Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Tasarruf Tedbirleri Adı Altında Ücretsiz Servisler İptal Ediliyor"

Tasarruf tedbirlerini bahane ederek ücretsiz öğrenci servislerini iptal eden belediyelere tepki gösteren Deva Partisi Yalova il Başkanı Davut Cengiz bunun aile bütçesi üzerine büyük bir yük bindireceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Tasarruf Tedbirleri Adı Altında Ücretsiz Servisler İptal Ediliyor"

Deva Partisi Yalova İl Başkanı Davut Cengiz, bazı belediyelerin tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek ücretsiz öğrenci servislerini iptal ettiklerini üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. Cengiz, bu kararın dar gelirli aileler üzerinde yıkıcı bir etkisi olacağını savundu.

Cengiz, okulların açılmasıyla birlikte çocukların yeni eğitim ve öğretim yılına birçok eksiklikle başlayacağını ifade etti. Okullarda sınıfların doluluk oranı, öğretmen eksikliği, teknik ve sosyal araç gereç yetersizliklerine dikkat çeken Cengiz, tasarruf tedbirleri bahanesiyle öğrenci taşıma servislerinin iptal edilmesinin aileler üzerinde ek bir yük oluşturacağını belirtti.

"İmkanı olmayan öğrencilerin uzak mesafede bulunan okullarına nasıl yürüyerek gidip geleceklerini düşünmek bile zor," diyen Cengiz, belediyelerin halktan topladıkları oylar sonrası bu tür hizmetleri kesmelerini eleştirdi. Ayrıca, belediyelerin eğlencelere, gezilere ve özel yemek organizasyonlarına bütçe ayırırken, çocukların eğitimine neden bütçe ayırmadığını sordu.

Cengiz, "Seçim sürecinde vatandaşa söz verip oylarını alanlar, seçimden sonra neden sırtlarını dönüyorlar?" diyerek, belediyeleri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.