Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İktidar Yalova’yı Kenara İtiyor”

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan Yalova Güney Çevre Yolu Projesi ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yönelttiği soru önergesine verilen cevap üzerinden iktidarı eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“İktidar Yalova’yı Kenara İtiyor”

Becan, “Bakanlığın 2024 yılı yatırım tutarı iktidarın Yalova’yı nasıl bir kenara ittiğinin en açık göstergesidir” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, yasama faaliyetleri kapsamında bakanlıklara yönelttiği önergeleriyle Yalova’nın çözüm bekleyen sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Bunlardan 2022 yılında başlanan ancak tamamlanamayan Yalova Güney Çevre Yolu Projesi üzerine T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verdiği önergeye gelen yanıtı kamuoyuyla paylaştı.

Yalova, bugüne kadar ödediği vergilerin karşılığını yatırım olarak alamadığı gibi planlananların ise bitiş süreleri sürekli geciktirildiğini söyleyen Becan, ertelenen projeler hem yurttaşımızın mağduriyetini sürdürmekte hem de bu projelerin maliyetinin artması sonucu bütçe dengesini de bozduğunu belirterek şunları aktardı:

“Muhasebat Genel Müdürlüğü verileri bir kez daha göstermektedir ki, Yalova, 2023’de yüzde 86,5 olan genel bütçe vergi gelirleri tahakkuk tahsilat oranıyla Türkiye’de bu konuda her dönem üst sıralarda yer almıştır. Bu yıl yayımlanan Yalova 2024 Yılı Yatırım Programı’nda ise yine projelerin maliyetinin arttığı ve bitiş tarihlerinin de uzadığı biliniyor. Tarımdan ulaştırmaya, enerjiden sağlığa birçok projenin akıbetinin ne olacağı bilinmemektedir” dedi.

Güney Çevre Yolu İtirafı

Milletvekillerinin ülke sorunlarına ilişkin verdikleri önergelerinin eksik, geç veya hiç yanıtlanmaması nedeniyle yürütmenin denetlenmesi görevlerinin engellenmesine karşın seçmenlerimiz adına bu yasama faaliyetlerini ısrarla sürdüreceklerini ifade eden Becan, Yalova Güney Çevre Yolu Projesi üzerine T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verdiği önergeye gelen yanıtı şöyle yorumladı:

“Yalova için çok önemli bu projeyi her fırsatta gündeme getirerek, gerek Bakanlık nezdinde girişimlerle gerekse Meclis’te denetim yollarıyla takip ediyorum. Ancak, Bakanlığın yanıtının yine eksik olmasına karşın, projenin ihale usul ve esaslarına aykırı yapıldığını adeta itiraf etmiş olması bir yana ayrıca 2024 yılında Bakanlığın tüm ulaşım ve iletişim projeleri için Yalova’da yaptığı yatırım tutarının yalnız 1 milyar 876 milyon 506 lira oluşu iktidarın Yalova’yı nasıl bir kenara ittiğinin en açık göstergesidir. Bugüne kadar sürekli söylediğimiz ‘kamu yatırımı fakiri’ olan Yalova’mıza, ‘üvey evlat’ muamelesi nasıl yapıldığını değerli hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum” dedi.
Bakanlık cevap verdi
CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın soru önergesine bakanlık tarafından verilen cevap ise şu şekilde; “Yalova ilimize bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları için 1 milyar 876 milyon 506 TL'si 2024 yılında olmak üzere toplam 81.126.649.232 TL (2024 yılı fiyatlarıyla) harcama yapılmıştır.

Yalova ilimizde; Yalova Otogar Kavşağı Köprüsü ve Bağlantı Yolları (Hastane Bağlantısı Dahil), Tarihi Güney Köprüsünün Restorasyon çalışmaları ile Kamu Özel Sektör İşbirliği / Yap İşlet Devret Modeliyle ihale edilen ilk otoyol projemiz olan Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu (2015-2019 tarihleri arasında kesimler halinde) tamamlanmıştır. 1520

Ayrıca; Yalova-Çınarcık-Armutlu Yolu, Esenköy Geçişi, Bursa-Yalova Yolu BSK Onarımı, Onarımı, Soğucak ve Dürdane Mevkii ile Çınarcık Heyelan Islahı yapım çalışmaları bütçe ödenekleri ve iş programı doğrultusunda devam etmektedir. Yalova Hastane Kavşağı Giriş Kolu ve Gemlik-Armutlu-Çınarcık-Yalova İl Yolu Hasanbaba Heyelanları Islahı işlerinin ise ihaleleri planlanmaktadır.

12.02.2024 tarihinde ihalesi yapılan "Yalova Güney Çevre Yolu Yapım İşi" ihalesi Kamu İhale Kurumu kararınca iptal edilmiş olup Tasarruf Tedbirleri kapsamında durdurulan ve iptal edilen herhangi bir proje bulunmamaktadır. Yapım, onarım ve bakım çalışmaları; tahsis edilen ödenekler ve 2024 yılı hedefleri çerçevesinde devam etmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.