Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“En Kısa Sürede İhaleye Çıkılacak”

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ön tarafındaki yolda meydana gelen oturma ve sonrasında yaşanan kayma ile ilgili AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, yoldaki gerekli inceleme ve raporlamaların tamamlandığı en kısa süre içerisinde ise ihalenin gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“En Kısa Sürede İhaleye Çıkılacak”

Birkaç ay önce Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ön tarafındaki yolda başlayan çatlamalar zamanla yerini göçüklere ve kaymalara bırakmıştı. Bunun üzerine yol trafiğe kapatılmış ve bariyerlerle kapatılarak vatandaşların da bölgeye girmeleri yasaklanmıştı. Olayın yaşanması sonrasında ilk bölgeye giden isimler arasında yer alan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol o günden beri konunun takipçisi olmayı sürdürerek ilgili bakanlıklar, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri sürdürmeye başlamıştı. Bölgede Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve raporlama çalışmalarına da bir süre önce başlanarak öncelikle yaşanan çökme ve kaymanın temel sebebinin belirlenmesi ve sonrasında da gerekli önlemin alınması için adımlar atımdı. Bu süreçlerin her anını yakında takip eden AK parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise Yalova ve Ankara arasında kelimenin tam anlamı ile köprü oldu. Gelinen son nokta ile ilgili bilgi veren Meliha Akyol raporlama çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, “Bölgede yaşanan çökme ve kayma sonrasında gerekli görüşmeleri derhal yapmaya başladık. Bu çerçevede ilgili bakanlıklarımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile de nasıl adımlar atılmasına ihtiyaç duyulduğu konusunda istişarelerde bulundu. Sonrasında ise Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından raporlama çalışmaları başladı.
 

“Süreci yakından takip ettik”
Yalova Hastane Bağlantı Yolunda heyelan çözümüne yönelik olarak, heyelanın yapısını, kayma yüzeyini ve jeolojik birimlerin tanımlanmasını belirlemek üzere heyelanda 3 nokta belirlenerek sondaj çalışmalarına ve yerinde deneylere başlandı. 3 sondaj kuyusuna heyelanın kayma derinliğinin tespiti için inklinometre boruları yerleştirilerek baz okuma alın. 15 günlük periyotlar olmak üzere 2 Inklinometre okuması da yapılarak araştırma ve etüt çalışmaları tamamlanarak heyelanın kayma yüzeyi belirlendi. Bu süreçte sondajlarda alınan numunelerin laboratuvar deneyleri de tamamlandı. Heyelanın çözümüne yönelik Heyelan Geoteknik Proje Raporu, Hesap Raporları ve Paftalarının hazırlanma ve onay sürecinde sona gelindi. Bu süreçlerin her anında bölge müdürlüğümüz ile irtibat halinde kaldık ve süreci yakından takip ettik” dedi.

“Yeni Proje hazırlanacak”
Gerekli incelemelerin tamamlanması sonrasında yolla ilgili yeni proje sürecine girildiğini ifade eden AK parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “İnceleme ve raporlama süreçleri tamamlandı. Bundan sonra önümüzde 2 adım daha var. Yani şimdi burası ile ilgili yapılan inceleme ve raporlamalar doğrultusunda yeni bir plan hazırlanacak. Ardından da planın ihale sürecine geçilecek. Biz en kısa süre içerisinde burada ihalenin gerçekleştirilmesi için gereken ne varsa yapıyoruz yapmayı da sürdüreceğiz. Süreci sıkı şekilde takip ediyoruz.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.