Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastanede 2 Nadir Operasyon Başarıyla Gerçekleştirildi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, daha önce birçok hastanede teşhis konulamayan ve tedavi edilemeyen iki hasta gerçekleştirilen nadir ameliyatlarla sağlıklarına kavuştular.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Hastanede 2 Nadir Operasyon Başarıyla Gerçekleştirildi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğine başvuran iki hasta, birçok dış merkezde teşhis konulamadığı ve tedavi edilemediği için Yalova'ya geldi. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda hastalara İstmosel ve Endometriosis teşhisi konuldu.

45 yaşındaki S.T. adlı hasta, sezaryen doğumdan sonra rahim boşluğunun kapanmasında kusur olan İstmosel problemi yaşıyordu.  Hastaya Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Musa Aslan tarafından Laparoskopik İstmosel ameliyatı gerçekleştirildi. Bu ameliyat, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa uygulandı.

41 yaşındaki Ü.A. adlı hasta ise Çikolata kisti olarak da bilinen Endometriosis hastalığıyla mücadele ediyordu.  A.Ü’de Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Musa Aslan tarafından Laparoskopik Endometriosis ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Bu ameliyatlarla, hastaların yaşadığı zorlu sağlık sorunları giderilmiş ve yaşam kaliteleri önemli ölçüde artırılmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.