Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Boyları Rüzgarı Termal’de Esti

Bu yıl 27’ncisi düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni için değişik ülkelerden Yalova’ya gelen halk dansları ekipleri Termal’de gösteriler gerçekleştirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Türk Boyları Rüzgarı Termal’de Esti

Rengarenk görüntülere sahne olan gösteriler sonrasında Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar konuk ülkelerin halk dansları ekipleri ve YAFEM’in yöneticilerine hediyeler takdim etti.

Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni ilçelerde de fırtına gibi esti. Festival kapsamında Termal ilçesine giden değişik ülkelerden gelen konuk halk oyunları ekipleri, ilçe halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Termal Meydanında Türk kültürünün değişik coğrafyalardaki yansımaları olan rengarenk kıyafetleri ve müzikleri ile vatandaşların karşısına çıkan ekipler danslarını sergilediler. Halk oyunları ekiplerini alkışları ile destekleyen vatandaşlar, konuk ekiplerle de hatıra fotoğrafları çektirmeyi ihmal etmediler. Gösterileri Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar da izledi. Burada yaptığı konuşmada her biri Türk yurdunun bir parçası olan coğrafyalardan gelen konuk ekipleri Termal’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Acar, “Kültürümüzün parçası olan halk danslarımızın geniş bir coğrafyadaki yansımalarını bugün ilçemize taşıyan YAFEM’e teşekkür ediyorum. 27 yıldır düzenlenen bu festivalin Türk kültürünün yaşatılması açısından oldukça önemli çalışma olduğunu düşünüyorum. Konuk ekiplerimizi Termal ilçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.
Acar gösterilerin sonrasında Termal’e gelen konuk ekiplerin yöneticileri ve YAFEM yöneticilerine çeşitli hediyeler sunarak teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.