Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tufag'dan 40. Yıla Özel Gece

Turizm Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği (TUFAG) tarafından her yıl düzenlenen Özel Gece bu yıl da muhteşem görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Tufag'dan 40. Yıla Özel Gece

TUFAG'ın 40 yıl dönümünün de kutlandığı gece miniklerde oluşan ekiplerden masterlara kadar uzanan halk oyunları ekiplerinin performansına ev sahipliği yaptı.

Turizm Folklor Araştırma ve Geliştirme Derneği (TUFAG) tarafından Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen Özel Gece, dopdolu geçti. TUFAG'ın 40. Kuruluş Yıldönümünün kutlamasına da sahne olan geceye Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ile çok sayıda davetli ve binlerce Yalovalı katıldı.

TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak, geceyle ilgili yaptığı konuşmada, TUFAG’ın yıllardan beri Türk folklorunu nesilden nesile aktaran ve bu kültürün yaşatılmasına hizmet eden bir dernek olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Altıparmak, TUFAG Özel Gecesi’nin kendileri için çok ayrı bir yere sahip olduğunu, çünkü bu gecede çocukların, gençlerin ve halk oyunlarına gönül veren yetişkinlerin sahne aldığını söyledi. Altıparmak, ayrıca kendilerini yalnız bırakmayan ve destek veren yerel yöneticilere de teşekkür etti. Bu yılın kendileri açısından ayrı bir önemi olduğuna da dikkat çeken Altıparmak, "Bu yıl TUFAG 40. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bugünlere gelinmesinde o kadar fazla kişinin emeği, özverisi ve çabası var ki anlatamam. O nedenle derneğimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese tüm yüreğimle teşekkür ediyorum. Daha nice yıldönümlerini hep birlikte kutlayacağız" dedi.

Gecede TUFAG'ın 40 kuruluş yıldönümü nedeni ile yapılan pastada programa katılan protokol mensuğları tarafından kesildi.
Gecede sahneye çıkan halk oyunları ekipleri ise izleyicilere görsel bir şölen sundu. Değişik yörelere ait halkoyunlarını başarıyla sahneleyen ekipler, kendilerini izlemeye gelen binlerce Yalovalıya unutulması güç bir gece yaşattılar. Gecenin sonunda ekipler alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.