Arzu Aksu-Ayhan Alşan Sahnesi’nde sahnelenen oyun öncesinde tüm biletler tükenirken, izleyiciler alt ve üst salonu hıncahınç doldurdu. Tiyatroyu severek izlemeye eğilimli tüm Yalovalı sanatseverler, Yalova Belediyesi’nin sunduğu bu etkinliği de takip etmenin mutluluğunu yaşadı.
Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı ve Halil Doğan’ın yönettiği Çıkmaz Sokak oyununda Akademi İstanbul Tiyatro Bölümü öğrencileri Çişil Oral, Seçkin Zenginler ve Tuğçe Şartekin başarılı performanslarıyla göz doldurdu.
Bir polisin işkence yaptığı bir kadın tarafından sorgulanışını inandırıcı bir biçimde anlatıldığı oyun, şiddetin her türlüsünün karşı şiddeti doğurduğu, çözümün ise demokrasi olduğu önerisini başarıyla anlattı. Sürükleyici ve gerçekçi anlatımıyla büyük dikkatle izlenen Çıkmaz Sokak, sonuna kadar ilgiyle takip edildi.
Oyunun sonunda tüm izleyiciler beğenilerini salonu inleten alkışlarıyla gösterdi.
Yalova’da tiyatroya gönüllü izleyicilerle buluşmanın mutluluğunu taşıyan öğrenciler de gösterdikleri ilgi için herkese teşekkür ederek oyunun yönetmeni Halil Doğan’ı sahneye çağırdı. Yalova Belediyesi’nin kültür ve sanat adına önemli adımlar attığını dile getiren Halil Doğan şunları söyledi. “Biz bu genç arkadaşlarımızı yetiştirdik şimdi de çabalarımızın karşılığını en iyi şekilde alarak gururlanıyoruz. Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ve Kültür İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan’ın sanatın Yalova’da geniş kitlelere ulaşması konusunda büyük çabaları olduğunu görüyorum. Bu akşam bize bu imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum. Biz yine diğer kadromuzla her hafta sonu yine bu sahnede sahnelediğimiz Yeşil Papağan Limited oyunuyla da izleyicilerle buluşmaya devam ediyoruz.”
Sanatçıları tebrik etmek için sahneye çıkan Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan da gençlerin performansından çok memnun kaldığını dile getirdi. Yalova Belediyesi’nin her zaman sanatın ve kendini geliştirmeye hevesli gençlerin yanında olduğunu vurgulayan İlhan, oyunculara ve oyunun yönetmeni Halil Doğan’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti.
Yalova devlet hastahanesindeki doktorlara benim güvenim tamdır, çünki hangi bölüme gittiysen şifa buldum, kendi adıma teşekkür ederim