Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ücretli Çalışan Sayısında Artış Yaşandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı Ağustos ayına ilişkin Ücretli Çalışan İstatistiklerini yayımladı. Verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısında artış kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Ücretli Çalışan Sayısında Artış Yaşandı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, 2024 yılı Ağustos ayında ücretli çalışan sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artış göstererek 15 milyon 883 bin 831 kişiye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 15 milyon 484 bin 782 kişi olarak kayıtlara geçmişti.

Sektörlere Göre Değişim Veriler, ücretli çalışan sayısının alt sektörlerdeki değişimlerini de gözler önüne serdi. Buna göre sanayi sektöründe yıllık yüzde 0,8 azalma yaşanırken, inşaat sektöründe yüzde 6,9 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,7 oranında artış kaydedildi.

Aylık Değişim Sabit Kaldı Ağustos ayındaki ücretli çalışan sayısı, bir önceki aya göre genel anlamda değişiklik göstermedi. Ancak sanayi sektöründe yüzde 0,4'lük azalma yaşanırken, inşaat sektöründe yüzde 0,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1'lik artış görüldü.

Bu veriler, Türkiye'deki istihdam piyasasının sektörlere göre farklılaşan bir hareketlilik sergilediğini ortaya koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.