Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Makina İhtisas OSB Dünya’ya Örnek Oluyor

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde 640 hektar alanda 320 fabrikanın bulunacağı Yalova Makine İhtisas OSB dünyanın örnek aldığı bir noktaya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Makina İhtisas OSB Dünya’ya Örnek Oluyor

Suudi Arabistan’daki önemli bir grup Yalova Makine İhtisas OSB’nin modelini Cidde bölgesinde oluşturmak üzere Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kuruşu Başkanı Direnç Özdemir ile diyaloğa geçti.

Ülke ekonomisine çok ciddi bir katkı sağlayacak olan Yalova Makine İhtisas OSB’de çalışmalar 2029 yılında yüzde 100 doluluk oranının yakalanması hedefine uygun bir şekilde ilerliyor. 640 hektarlık alanda kurulumu devam eden OSB’de 2028 yılında 320 üretim tesisinin faaliyete geçmesi sonrasında 25 bin kişilik bir istihdam bekleniyor. Yerli, yenilikçi, yeşil bir OSB" mottosuyla yola çıkan ve "Anadolu 5.0" adı verilen mimari konsepte temelleri atılan OSB dünyaya örnek oldu. Bu noktada Suudi Arabistan’dan dev bir ekonomik grup Yalova Makine İhtisas OSB’nin modelini mercek altına aldı. Dünyanın birçok noktasında da inceleme yapan grup Yalova Makine İhtisas OSB’nin modelini beğenerek Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ile irtibata geçti. Yapılan görüşmelerde modelin Suudi Arabistan’a ihraç edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Bu noktada devlet olurlarının alınması için çalışmalara başlandı. Müjdeli haberi ise Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Olurların alınması ile birlikte Yalova Makine İhtisas OSB modelinin aynısının Suudi Arabistan’ın Cidde bölgesinde kurulmaya başlanacağını ifade eden Özdemir, “Suudi Arabistan Cidde bölgesi için ismi bizde saklı önemli bir grupla Sanayi Bölgesi kurmak üzere görüşmelere başladık. Süreci hızla olgunlaştırıyoruz. Devlet-i Aliyye'nin olurları ve icazetleri sonrasında Yalova’mızda oluşturduğumuz kalkınma hikayesini Cidde'ye ihraç etme fırsatı bulacağız.” dedi.

Yalova Makine İhtisas OSB’de 2029 hedefi
Yalova Makine İhtisas OSB’nin Yalova’da ki çalışmaları hakkında da kısa bir bilgi veren Özdemir, “En geç 2029 yılı itibarıyla yüzde 100 doluluğa gelme gibi bir hedefimiz halen canlılığını koruyor. Özellikle OSB'mizdeki uluslararası ölçekte çok büyük firma üyelerimiz de var. BMC, Tosyalı Holding gibi üyelerimizin de önümüzdeki yıl yatırımlarına başlaması, kendi networklerini, ekosistemlerini bölgemize taşımasıyla oluşacak çarpan etkisi tabii ki çok daha fazla olacak. Elimizde çok iyi bir reçete de var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu yatırım, üretim, istihdam ve ihracat vizyonu yeni Türkiye'nin büyümesini, kalkınmasını hangi prensipler çerçevesinde yürüteceğinin bir nevi anayasası. Bu anlamda reçetemiz çok sağlam." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.