Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Loca Avrasya'nın Temelleri Dualarla Atıldı

Avrasya OSB bünyesinde kurulacak olan Loca Avrasya Sanayi Sitesi'nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı. 70 bin metre kare alanda kurulacak olan sitede toplamda 160 adet dükkan yer alacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Loca Avrasya'nın Temelleri Dualarla Atıldı

Avrasya OSB her geçen gün yeni bir yatırımla gelişimini sürdürüyor. Tamamlandığında Yalova'da ekonomi ve istihdama da çok büyük katkı sunacak olan Avrasya OSB içerisinde inşa edilecek olan Loca Avrasya Sanayi Sitesi'nin de temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Temel atma törenine Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı ve Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk ile çok sayıda davetli katıldı. Temel atma öncesinde açılış konuşmasını Loca Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Başaran gerçekleştirdi. Projenin Yalova'ya ekonomik ve toplumsal açıdan büyük bir değer katacağına inandıklarını ifade eden Başaran, "Bugün burada Loca Avrasya Küçük Sanayi Sitesi'nin temel atma töreninde sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Birliksen Yapı Kooperatifi olarak hayata geçirdiğimiz Loca Avrasya Sanayi Sitesi modern, işlevsel anlamıyla sanayici ve işletmelerimize yüksek standartlarda çalışma ortamı sunacaktır. Yalova sahip olduğu stratejik konumu, doğal güzellikleri ve gelişmiş altyapısı ile yatırımcılar için büyük fırsatlar sunmaktadır. Loca Avrasya Sanayi Sitesi bu potansiyeli daha da ileriye taşıyacak önemli bir adımdır. Yalova'ya dışarıdan gelen yatırımcıların ilgisi şehrimizin ekonomik dinamizmini daha ilerilere taşıyacaktır. Bu proje sadece ekonomik açıdan değil toplumsal açıdan da büyük bir öneme sahiptir. Yalova'nın geleceğine olan inancımızı pekiştiren bu tür yatırımlar şehrimizin kalkınmasında önem arz edecektir." dedi.

"Avrasya OSB'yi önemsiyoruz"
Başaran'ın ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da katılımcılara hitap etti. Avrasya OSB ve OSB içerisinde gerçekleşen her bir yatırımı son derece önemsediklerini dile getiren Vali Kaya, "Yalova'mızın yüzde 62'si orman geriye yüzde 42'lik bir kısım kalıyor. Bu yüzde 42'lik dilimde hem tarım, hem sanayi, hem turizm faaliyetlerini yürütüyoruz. Dolayısıyla bu dilim o kadar kıymetli ki bunun içerisinde şu anda aktif olarak 5 tane OSB'miz var. Avrasya OSB'de OSB'lerimiz arasında en fazla kıymet verdiğimiz OSB'lerimizden birtanesi dolayısıyla bu alanın en değerli, etkin ve hızlı bir şekilde ülkemizin ekonomisine katkı verecek bir duruma getirilmesi bizler açısından, Türkiye açısından son derece büyük bir önem arzediyor. Ben Loca Avrasya Sanayi sitesi adı altında biraraya gelmiş işadamlarımızı yaptıkları yatırımlardan dolayı tebrik ediyorum. Biz burasının bir an önce tamamlanmasını ve ihracatımızın da katlanarak büyümesini istiyoruz. İnşallah burası kısa bir zamanda tamalanacak. Özellikle buradaki büyük sanayinin destekleneceği birimlerin burada konumlandırılması dışarıya gidilmemesi ve bir kümelenme modelinin oluşturulması da önem arzediyor. Dolayısıyla biz burada çok yerinde ve faydalı bir yatırımın gerçekleştirildiğini görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

70 bin metrekare alan üzerine kuruluyor
Konuşmaların ardından Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından yapılan dua ile 70 bin metrekare alanda 160 adet bağımsız bölüme ev sahipliği yapacak olan Loca Avrasya'nın temeline ilk harcı koyacak butona basıldı.
Loca Avrasya Sanayi Sitesi, yenilikçi ve fonksiyonel hizmet noktalarıyla iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. imalat sektörünün her alanına uygun çözümleri sunacak olan bu sanayi sitesi, verinıliliği artırmak ve işleri kolaylaştırmak için gerekli tüm teknik özelliklere sahip olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.