Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşgücü Uyum Programı Başladı

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 81 ille aynı zamanda Yalova’da da başlatılan İşgücü Uyum Programı’nın başvuruları alınmaya başlandı. Program 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan tüm vatandaşları kapsayacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İşgücü Uyum Programı Başladı

İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, işgücü piyasasına katılmak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan "İşgücü Uyum Programı"nın (İUP) başladığını duyurdu. Dede, programın başvurularının 4 Eylül 2024 tarihi itibarıyla alınmaya başladığını belirtti.

İşgücü Uyum Programı Nedir?

Dede, İşgücü Uyum Programı'nın özellikle kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler ve engelliler gibi özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına geçişini desteklemek amacıyla hazırlandığını ifade etti. Programın, Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde toplam 120 bin kontenjanla açıldığını belirten Dede, "Bu program, katılımcılara bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmayı amaçlamaktadır" dedi.

Kimler Katılabilir ve Programın Detayları

Programın 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olduğunu belirten Dede, "Özellikle kadınlar, öğrenciler, engelliler ve eski hükümlüler gibi grupların bu programa katılımını öngörmekteyiz" dedi.

Programın yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreceğini belirten Dede, ilk dört haftanın yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftada 37,5 saat, diğer haftaların ise haftada 22,5 saat süreceğini açıkladı. Ayrıca program katılımcılarının başka bir yerde çalışma imkanlarının da olduğunu belirtti.

Katılımcılara Sağlanan Haklar

Program kapsamında katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacağını ifade eden Dede, "Katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacak ve bir katılımcı en fazla 140 fiili gün programdan faydalanabilecektir" dedi.

Erhan Dede, programın işgücü piyasasına yeni katılacak vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "İşgücü Uyum Programı, işsiz vatandaşlarımızın iş hayatına adım atmasında önemli bir rol oynayacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.