Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Esnafı Zor Bir Kış Bekliyor"

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, yaz aylarının kötü geçmesinin yanında yılbaşında asgari ücret ve vergilerde yaşananacak artışların, enflasyona dayalı maliyet artışlarının kış aylarına yönelik esnafı kara kara düşünmeye sevk ettiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Esnafı Zor Bir Kış Bekliyor"

Yaz aylarından umduğunu bulamayan esnafları şimdide kış aylarını nasıl atlatacakları kaygısı sardı. Bu anlamda açıklamalarda bulunan YESOB Başkanı Necati Erbul, bir çok olumsuzlukla burun buruna olan esnafın kış aylarına yönelik karamsar bir tablo çizdiğini ifade etti. Enflasyona dayalı maliyetlerin her geçen gün arttığına vurgu yapan Erbul, "Yaza ayları bazı esnafların haricinde esnafın beklediği gibi geçmedi. Esnafın beklentilerini karşılamayan bir yaz sezonunu geride bıraktık. Bizim gibi turizm ağırlıklı küçük şehirlerde yazın gelen turistler ilde doluluk ve piyasada hareketliliğe neden olur. Bu da esnafı memnun eder, yazın kasaı dolan esnaf da kışı daha rahat geçirirdi. Ancak biz bu yıl yaz aylarından aradığımızı bulamadık. Şimdi önümüzde çok zor geçecek olan bir kış dönemi var. Enflasyona ve ülkedeki mali durumun bozuk olmasına dayalı olarak maliyetlerimiz sürekli artıyor. Şu anda faizler yüksek. Kredi kartı komisyonları yüksek. Bütün bunlar bile esnafın kış aylarını düşündükçe kabus görmesine yeter de artar bile. 2025 yılının başında asgari ücret artacak. Vergiler artacak. Bunları da eklediğimizde gerçekten kara kara düşünür bir hale geldik. Esnaf girdiği tünelin ucunda ışık göremiyor. Bir belirsizlik var." dedi.
 

"2025 yılının başında fiyatlarda dalgalanma yaşanacak"
Asgari ücret ve vergi zamları ile birlikte 2025 yılında fiyatlarda da bir dalgalanma yaşanacağını düşündüklerini dile getiren Erbul, "Enflasyona dayalı maliyetlerdeki artış mutlaka fiyatlara yansıyacaktır. Bu vatandaşın da bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmesi anlamına geliyor. Yani yıl başından itibaren fiyatlarda bir dalgalanma yaşanacak. Bu durumda elbette fırsatçılar da boş durmayıp buradan daha fazla gelirler elde etmek isteyecekler." diye konuştu.
 

"Esnafı destekleyecek politikalar üretilmeli"
Bu anlamda hükümetin esnafı destekleyecek politikalar üretmesinin daha da büyük bir önem taşımaya başladığını söyleyen YESO Başkanı Necati Erbul, "Bakıldığında bunun sonu yok gibi görünüyor. O nedenle hükümetin esnafı destekleyecek politikalar üretmeye ihtiyaç var. Ayrıca faiz ve komisyon pranlarının da aşağıya çekilmesi, vergilerin çok yükseltilmemesi bizim taleplerimiz arasında yer alıyor." şeklinde konuştu. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.