Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Yalova Üniversitesi bu yıl eğitimlerini başarı ile tamamlayan 3 bin 552 öğrenci için bir mezuniyet töreni düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Mezuniyet töreninde konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin kısa süre içerisinde açılacağını, Eylül ayında ise yemekhane ve kütüphanenin temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Bu yıl 15. Yaşını dolduran Yalova Üniversitesi 2023/2024 Akademik Yılı itibarı ile eğitimlerini tamamlayan öğrencilerini düzenlenen muhteşem bir törenle mezun etti. Mezuniyet Törenine Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, belediye başkanları, kurum müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında mezunlar adına konuşmayı Yalova Üniversitesi’ni bu yıl 1’ncilikle tamamlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Birsen Moral yaptı. Yalova Üniversitesi’nde okumaktan ve böyle saygın bir üniversiteden mezun olmaktan büyük bir onur, guru ve mutluluk duyduğunu ifade eden Moral, eğitimleri için emek harcayan herkese teşekkür etti.

Ardından söz alan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ise mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi. Bu mezuniyetin zorlu çalışmaların sonrasında gelen bir mükafat olduğunu da ifade eden Rektör Bahçekapılı, “15’nci yaşında olan bir üniversite olarak bu yıl da yeni mezunlarımızı hayata uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her şeyden önce yılları geride bırakıp mezun olma aşamasına gelen tüm öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum. Zorlu bir üniversite eğitimi sürecinden geçtiniz. Ailelerinizden uzakta birçok zorluğa katlandınız. Bugün de mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Yalova Üniversitesinin bu yeni döneme çok ciddi bir donanımla hazırladığını umut ediyorum. Şüphesiz her başarı öncelikle kişisel çabaların sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünüdür. Okuyarak araştırarak, sorarak, sorgulayarak, kimi zaman gece yarılarına kadar ders çalışarak kat ettiğiniz uzun bir yolun sonuna geldiniz. Bu mezuniyet treni sizler için bir son değil. Yalova Üniversitesinden elde ettiğiniz bilgi ve değerleri diğer insanlara ulaştırmak için yeni bir başlangıç olarak görülmeli.” dedi.

Sanat ve Tasarım Fakültesi müjdesi verdi
Konuşmasında üniversite ile ilgili gelişmelere de yer ayıran Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Sanat ve Tasarım Fakültesinin kısa bir süre içerisinde açılacağını müjdeledi. Eylül ayında üniversitenin en önemli ihtiyaçlarından olan kütüphane ve yemekhanenin de temelinin atılacağını ifade eden Bahçekapılı, “Yalova Üniversitesi 15’nci yaşını geride bırakmış, genç, iddialı, emin adımlarla yoluna devam eden, Dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversite olma yolunda önemli bir potansiyele sahiptir. Üniversite olarak yapacağımız daha çok iş var. Akademik ve idari kadrosunu güçlendiren üniversitemiz, büyüme hedefleri doğrultusunda bünyesine yeni fakülte, bölümler, ve programlar eklemek için gerekli teşebbüslerde bulunuyor. Diğer yandan ülkemizin çok fazla ihtiyacı olan nitelikli ana kademe elemanı yetiştirmek üzere de OSB’de kurduğumuz Tekno Park da yeni adımlara kapı araladı. Çok yakında üniversitemizde Sanat Tasarım Fakültesi’nin açılışını yapacağız. Eylül ayında yeni bir kütüphane ve yeni bir yemekhaneyi kazandırmak için temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Açılan ve açılacak yeni bölüm, program, araştırma ve uygulama merkezlerimizin kurulması ve yeni akademik ve idari personellerimizin de aramıza katılması ile birlikte üniversitemiz oldukça güçlenmiş, ülkemizdeki üniversiteler arasında hem nicelik hem de nitelik açısından önemli bir konuma erişti. Sayıları her geçen gün artan, fakülte, bölümleri, programları, idari birimleri, akademik ve idari personeli, bilimsel ve kültürel etkinlikleri ve inşa edilecek kampüs ile başta Yalova ve ülkemizin bilim ve kültür hayatına değer katan bir üniversite olma yolunda özveri ile çalışmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 2023/2024 Akademik yılını derece ile tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı birlikte verdi.
Öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra kortej geçişi gerçekleştirdiler. Ardından hep birlikte kampüsün meydanında toplanan öğrenciler Yalova Üniversitesi yıl birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Birsem Moral’ın geri sayımı ile keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.