Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitimden Öğrencilere Ücretsiz Tercih Danişmanliği

LGS sınavı sonrasında öğrenciler için tercih dönemi başladı. Bu çerçevede harekete geçen Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğrencilerin en doğru tercihi yapmalarını sağlamak adına il merkezi ve ilçelerde Tercih Danışma Birimleri oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Milli Eğitimden Öğrencilere Ücretsiz Tercih Danişmanliği

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS sınavı sonrasında başlayan tercih döneminde, öğrencilerin en doğru tercihleri yapmasını sağlamak amacıyla il merkezi ve ilçelerde Tercih Danışma Birimleri oluşturdu. Bu birimler, öğrencilerin tercih döneminde doğru kararlar alabilmeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak.
“Öğrencilerimizle Birlikteyiz”
Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, öğrencilerin lise tercihlerini yapacakları bu süreçte yanlarında olacaklarını ve en doğru tercihi yapmaları için oluşturulan Tercih Danışma Birimleri tarafından kendilerine rehberlik edileceğini ifade etti. Akmeşe, öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarına yön verecek bu önemli süreçte onlara destek olmanın görevleri olduğunu vurguladı.
Danışma Birimleri Her Yerde
Tercih Danışma Birimleri, Yalova il merkezi ve ilçelerindeki tüm ortaokullarda, Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde, ayrıca merkezdeki ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinde hizmet verecek. Öğrenciler, 1-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında bu birimlere başvuru yaparak ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilecekler.
Bu kapsamda, Tercih Danışma Birimleri öğrencilere çeşitli lise seçenekleri hakkında bilgi vererek, onların ilgi, yetenek ve hedeflerine en uygun liseye yerleşmelerine yardımcı olacak. Danışmanlık hizmeti, öğrencilerin tercih dönemini en verimli şekilde geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor.
Öğrenciler İl merkezi ve ilçelerdeki tüm ortaokullar, Yalova Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve İl merkezi ile ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerinde de kurulan Tercih Danışma Birimleri'nden danışmanlık alabilecekler.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu girişimi, öğrencilerin geleceklerine yön verecek lise tercihlerini en doğru şekilde yapmalarını sağlamayı hedefliyor. Öğrenciler ve velileri, bu süreçte herhangi bir soruları olduğunda Tercih Danışma Birimleri’ne başvurarak gerekli bilgileri alabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.