Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Geçici Değil, Kadrolu İstihdamla Kalıcı Çözüm İstiyoruz”

Okullarda hijyen sorunlarının artabileceğini belirten Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu, geçici çözümler yerine kadrolu temizlik personeli istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Geçici Değil, Kadrolu İstihdamla Kalıcı Çözüm İstiyoruz”

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu, okullarda kadrolu temizlik personeli eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların, geçici çözümlerle giderilmeye çalışılmasının yetersiz kaldığını belirtti. Tanrıkulu, kalıcı çözüm olarak kadrolu istihdamın gerekliliğini vurguladı.

"Geçici değil, kadrolu istihdamla kalıcı çözümler istiyoruz" diyen Ersin Tanrıkulu, okullarda temizlik personeli sıkıntısının uzun süredir ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Okulların açıldığı dönemlerde bu sorunun daha da belirgin hale geldiğini ifade eden Tanrıkulu, bütçe kısıtlamaları nedeniyle okullarda geçici çözümlerin tercih edildiğini belirtti.

"TYP Gitti, İUP Geldi"

Tanrıkulu, Toplum Yararına Program (TYP) ile karşılanan temizlik personeli ihtiyacının yeni İşgücü Uyum Programı (İUP) ile geçici süreli istihdamla karşılanmaya çalışıldığını ifade ederek, "İUP, haftada sadece 3 gün çalışan personel öngörüyor, bu da okulların temizlik hizmetlerinin yetersiz kalmasına neden oluyor" dedi. Programın kısa süreli sigorta primleriyle sadece sağlık sigortası sağladığını ve çalışma sürelerinin emekliliğe yansıtılmadığını belirten Tanrıkulu, bu sistemin çalışanlar için modern kölelik anlamına geldiğini ifade etti.

Hijyen Sorunu Kapıda

"Okullarda temizlik hizmetlerinin haftada 3 gün ile sınırlandırılması ciddi hijyen sorunlarını beraberinde getirir. Normalde haftada 5-7 gün temizlik yapılması gerekirken, bu sınırlı çalışma süreleri, okullarımızda hijyenin sağlanmasını imkânsız hale getirecektir" diyen Tanrıkulu, hijyen eksikliğinin öğrencilerin sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

"Kadrolu Çalışan Şart"

Tanrıkulu, okullarda temizlik hizmetlerinin eksiksiz sağlanabilmesi için her okula yeterli sayıda kadrolu hizmetli atanması gerektiğini savunarak, "Bu alan, tasarruf yapılacak bir yer değildir. Öğrencilerimizin sağlığını ve eğitimin niteliğini korumak adına kadrolu hizmetli atamaları acilen yapılmalıdır" dedi.

Tanrıkulu, Eğitim Sen'in bu konunun yakın takipçisi olacağını ve öğrencilerin güvenli, sağlıklı bir ortamda eğitim alması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.