Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atasözleri Bu Proje İle Yaşatılacak

Yalova Gazi Abdurrahman İlkokulu koordinatörlüğünde hazırlanan, “Gönlümüze Yer, Kulağımıza Küpe Olan Sözler” adlı eTwinning projesi Yalova’nın da dahil olduğu 8 ilden 10 öğretmen ve 100 öğrencinin katılımı ise gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Atasözleri Bu Proje İle Yaşatılacak

 Proje Kaybolmaya yüz tutan atasözlerinin konuşmalarda daha fazla yer alır hale getirmeyi hedefliyor.
Türk dilinde çok farklı bir öneme ve yere sahip olan atasözleri ne yazık ki son yıllarda yavaş yavaş unutulmaya başlandı. Bunun önüne geçmek ve atasözlerimizin güncel konuşmalarımızda yine sıkça yer almasını hem de gençlerin bu atasözlerini öğrenerek daha sonraki nesillere aktarımını sağlamak adına bir proje geliştirildi. Yalova Gazi Abdurrahman İlkokulu koordinatörlüğünde hazırlanan, “Gönlümüze Yer, Kulağımıza Küpe Olan Sözler” adlı eTwinning projesi sınıf öğretmenleri Fatma Didem Kaya ve Arzu Tabaru yönetiminde sürüyor. Projeye Yalova, Bilecik, Kırşehir, Mardin, Gaziantep, Kocaeli, Aydın ve Erzurum illerindeki okullardan toplamda 10 öğretmen ve 100 öğrenci katılıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren proje koordinatörleri Fatma Didem Kaya ve Arzu Tabaru, “Gönlümüze Yer, Kulağımıza Küpe Olan Sözler Projesi, Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlkokulu koordinatörlüğünde,1-B ve 1-D öğrenci ve velilerinin iş birliği ile yürütülmekte olan bir eTwinning projesidir. Günümüzde, kültürel değerlerimizden uzaklaşmamız, dilimize özen gösterilmemesi ve dilimizin zenginliğinin farkında olunmaması nedeniyle konuşmalarda, mesajlaşmalarda yanlış kısaltmalar, telaffuzlar kullanılmaktadır. Bu da öğrencilerimizin günlük yaşamlarında kelime dağarcıklarının yetersiz olmasına ve dilimizin kirlenerek zenginliğinin kaybolmasına neden olmaktadır. Gönlümüze Yer, Kulağımıza Küpe Olan Sözler projemiz ile öğrencilerimizin dil gelişimlerini arttırmak amacıyla atalarımızdan gelen sözleri öğrenerek, yaşamlarına, konuşmalarına, sözlerine adapte etmelerini sağlamak için atasözleri ve deyimler atölyeleri ile yaparak, yaşayarak, resmini çizerek, yazı ile ifade ederek, web2 araçları kullanarak somutlaştırıp atasözleri ve deyimleri kavramalarını sağlanacak. Şu anda öğrencilerimizin yaş grubu küçük olmasına rağmen 20’yi aşkın atasözü ile yine 15 kadar deyimin anlamını öğrendiler, günlük hayatta kullanır hale geldiler. Kendilerini ifade etme ve düşünme becerileri gelişti.

Son olarak öğrencilerimiz atasözü ve deyimlerin üç boyutlu maketini yaptılar. Projemiz Nisan Ayının sonunda okulumuzda düzenlenecek sergiyle son bulacaktır” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.