Yüksel Ve Kulin Kız Çocuklarına İlham Oldu

Kadıköy, Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kadıköy Belediye Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve ünlü yazar Ayşe Kulin vatandaşlarla buluştular.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 11:37
yalovamiz.com

Kadıköy Belediyesi Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla önemli isimlerin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi.  ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve ünlü yazar Ayşe Kulin vatandaşlarla biraraya geldiler. Etkinlikte, Türkiye’de kız çocuklarının karşılaştığı zorluklar ve kız çocuklarının güçlendirilmesine dair çözüm önerileri gündeme taşındı. Etkinlikte söz alan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, kız çocuklarının eğitim hakkının toplumun her kesiminde savunulması gerektiğini vurguladı. Yüksel, konuşmasında, "Eğitim her çocuğun hakkıdır. Ancak kız çocukları, bazı bölgelerde maalesef bu hakkı eşit şekilde kullanamıyor. Onların eğitimine katkıda bulunmak, sadece bireysel bir görev değil, toplumsal bir sorumluluktur." sözlerine yer verdi.

Ünlü yazar Ayşe Kulin ise, Türkiye’de kız çocuklarının maruz kaldığı zorluklardan bahsederek, bu alanda yapılması gerekenler üzerinde durdu. "Kız çocuklarının haklarını savunmak, onların toplumda var olma mücadelesinde yanlarında durmak hepimizin görevi. Onların başarıları ve hikayeleri geleceğimizi aydınlatacak," diye konuştu. Etkinliğin sonunda, “Türkiye’de Kız Çocuğu Olmak” temalı resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edildi. Ödüller, Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan ve protokol üyeleri tarafından verildi.