Yarın Sandık Başına Gidiyoruz

Yalova'da referandum için halkın iradesini yansıtacağı sandığın başına gitmesine sayılı saatler kaldı. Yarın saat 08:00 itibarı ile başlayacak olan oy kullanma işlemi akşam 17:00'de sona erecek. 172 bin 094 seçmenin bulunduğu Yalova'da 463 sandıkta oy kullanılacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için 16 Nisan Pazar günü (Yarın) sandık başına gidecek. Yalova il merkezi ve ilçelerde 172 bin 094 bin kayıtlı seçmen yer alıyor. Bu seçmenlerin ne kadarının ise tercihini kullanmak üzere sandık başına gideceği net değil. Merkez ve ilçelerde kurulacak olan 463 sandıkta oyların kullanılması işlemi 08:00'de başlayarak 17:00'ye kadar devam edecek. 17'00'de oy kullanma işlemine son verilerek sandık kurulu başkanları ve sandık heyeti oyların sayım işlemine başlayacaklar. Tutanakla çuvallara konan oy pusulaları Yalova Adliyesi'nde bulunan seçim kuruluna teslim edilecek.

Oy kullanırken bunlara dikkat edin Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecek.

TC Kimlik Numaralı Kimliğinizi UnutmayınızOy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.

Sandık kurulu görevlisi kimliğinizi alarak seçmen listesinde isminizi bulur ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü size vererek kabinde oyunuzu kullanmanızı ister. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir.