Yardım Tırı Yola Çıktı

Depremle sarsılan ve çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği Van’ın Erciş ilçesine gidecek olan yardımları taşıyan TIR, Yalova Belediyesi Fevziçakmak Mahallesi Karanfil Evi’nden yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yardım TIR’ını Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bora Yalçın, Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Osman Aykut Temuçin uğurladı. Yalova Belediyesi Karanfil Evleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanyada toplanan yardımlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarından, aynı zamanda Erciş doğumlu olan Mehmet Çalışkan tarafından depremzedelere ulaştırılacak. Yardım TIR’ında; katalitik soba, yatak, yorgan, yastık, kıyafet, çocuk bezi, kuru gıda, su, oyuncak, çadır ve temizlik malzemeleri yer alıyor.

“DEPREM YAŞAMIŞ BİR KENT OLARAK, YAŞANILAN ACIYI İYİ BİLİYORUZ”

Depremzedelerin yaşadıklarını, deprem yaşamış bir il olarak çok iyi bildiklerini ifade eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, “Deprem yaşamış bir şehir olarak Erciş’te yaşanılan acıyı iyi biliyoruz. Karanfil Evleri’nde çalışan arkadaşlarımıza, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ve Kızılay Müdürlüğü’ne ile Yalovalılara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Van’da deprem felaketini yaşayarak bu soğuk günlerde sıkıntılara düşen ve deprem acısını yaşamış bir şehirin insanları olarak hassas davrandılar. Yardım kampanyasını daha kapsamlı da yapabilirdik ancak bugün yola çıkarak yardımların bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istedik. İnşallah bir daha böyle bir acı hiçbir yerde yaşanmaz. Yardımlarımızı depremin merkezi olan ve kayıpların daha fazla olduğu Erciş’e yollayacağız. Mehmet Çalışkan arkadaşımız, oradaki yetkililerle beraber dağıtımı organize edecek” dedi.