Yalovalı Doktor Somali’deki Vatandaşlara Hayat Verdi

Sağlık Bakanlığı’nın Somali’ye gönderdiği ekip arasında yer alan Yalovalı doktor Muazzez Özçelik, yaptığı 2 aylık görev sonrası yurda döndü. Somali’deki izlenimlerini anlatan Doktor Özçelik, burada Türklerin çok sevildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi’nde görev yapan Doktor Muazzez Özçelik, gönüllü olarak katıldığı Somali’deki görevini tamamladı. Yaptığı 2 aylık görev sonrası Yalova’ya dönen Özçelik, Türkiye’nin verdiği destek ile Somali’deki halkın hayat bulduğunu belirtti.

Daha Önce de Pakistan’da Görev Yapmıştı

Afrika’da yaşanan kıtlığın ardından açlıktan etkilenen ve sağlık koşulları kötüleşen bölge halkına Türkiye’den yardımlar gidiyor. Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türkiye’nin kurduğu Cezire Hayat Kampı bölge halkının yaralarını sarıyor. Sağlık Bakanlığı ise son olarak bölgeye 17 kişiden oluşan bir sağlık ekibi gönderdi. Bu ekip içerisinde yer alan Yalovalı Doktor Muazzez Özçelik, buradaki izlenimlerini paylaştı. Ülkede yaşanan güvenlik sorunlarına rağmen Türklerin bölgede sevildiğini dile getiren Özçelik, görevi boyunca sıkıntı yaşamadığını söyledi. Sahra Çadırı’nda görev yaptığını belirten Özçelik, Ülkeye 17 kişilik bir ekiple gittik. Biri dahiliye, diğeri cerrah olmak üzere 2 uzman hekim, benle birlikte 2 pratisyen hekim, röntgen ve laboratuar teknisyeni ve hemşireler burada yer aldı. Kızılay’ın kurduğu Sahra Çadırı’nda görev yaptık. Geçtiğimiz yıl da gönüllü olarak Pakistan’ın Khairpur kentinde görev yapmıştım” dedi.Görevleri boyunca büyük sıkıntılarla karşılaşmadıklarını belirten Özçelik, “Ülke halkı zor yaşam koşulları içerisinde. Hükümetin yeni kurulmuş olması nedeniyle güvenlik sorunları var ama biz Türkleri çok seviyorlar. Bölgede hem açlığa hem de hastalığa karşı büyük mücadele veriyorlar. Bizler de bir nebze de olsa onlara yardımcı olduk” diye konuştu.Bulaşıcı hastalıkların yoğun olduğunu ve hijyen koşullarının yetersiz olduğunu dile getiren Doktor Özçelik, açlıktan etkilenen insanlara yardımcı olmanın gururunu yaşadıklarını da söyledi. Özçelik şöyle konuştu: “Halkın sağlık ekibimize yaklaşımı çok olumluydu. Bizim de Müslüman olmamız nedeniyle sıcak yaklaştılar. Ancak şehirde rahatça gezme gibi bir durum söz konusu değildi. Türkiye olarak orada bulunarak açlıktan etkilenen insanlara yardımcı olabilmek gurur verici bir duygu. Ülkemiz ve bakanlığımız bölge halkına her türlü desteği veriyor.”