Yalova PAB pedalları Onur anısına döndü

Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri’nin pedalları, geçtiğimiz hafta PAB Ankara turu için buluşma noktasına giderken geçirdiği trafik kazasında hayata veda eden Mustafa Onur Karacan için döndü.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Geçtiğimiz hafta Antalya Perşembe Akşamı Bisikletçileri üyesi üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Mustafa Onur Karaca, Ankara’da PAB etkinliği için buluşma yerine giderken bir aracın çarpmasıyla hayatını kaybetmişti. PAB Ankara, İzmir ve Antalya grupları gibi, bu hafta Onur anısına pedal çeviren Yalovalı bisikletçiler, trafik terörünün azalmasının daha fazla bisiklet yoluyla ve bisikletlilere daha fazla saygıyla olacağını dile getirdi.

4 yaşındaki Parla, Yalova PAB’ın en minik üyesi oldu

Yalova PAB üyeleri, geleneksel olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladıkları şehir turunda bu hafta Safran Köyü’ne pedal çevirdiler. Her yaştan bisikletçinin katılabildiği bisiklet turunun, bu haftaki en minik üyesi ise 4 yaşındaki minik Parla oldu. Babası Erdem ve annesi Kevser’le birlikte ailece pedal üzerinde geçen bir Perşembe akşamında tur yapmanın keyfini yaşayan minik Parla’ya, PAB pedalları da yakın ilgi gösterdi. Safran Köy Kahvesi’nde mola veren, çaylar ve meşrubatlar eşliğinde sohbet eden pedallar, yaklaşık 25 km’yi bulan Safran gidiş dönüşünü, Ankara’da kaybedilen genç bisikletçi Onur’un anısına gerçekleştirdiklerini dile getirdi. PAB Yalova Grubu üyesi Oya Erkan, “Ankara’da bu yıl ulusal basına yansıyan ikinci ölümlü bisiklet kazasıydı. Tıpkı Ankara gibi Yalova’da da bizler bisiklet yollarının yetersiz oluşundan ve araçların çoklu parklarla bisikletlere yol hakkı bırakmamasından şikayetçiyiz. Yoksa bir gün hiç istemesek te Yalova’dan da benzer bir acı haber alabiliriz. Daha fazla bisiklet yolu ve bisikletlilere daha fazla saygı istiyoruz” dedi.