Yalova İçin Kuraklık Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin son yılların en kurak dönemine girdiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yağışların beklenen miktarda olmaması nedeniyle birçok şehirde su sıkıntısı yaşanırken, Yalova da bu şehirlerarasında yer aldı. Meteoroloji, Yalova için 14 günlük yağış tablosunu paylaştı ve hiç yağış beklenmediğini duyurdu.

Yalova’nın tek içme suyu kaynağı olan Gökçe Barajında, yağışların azlığı nedeniyle doluluk oranı gerilemeye devam ediyor. Mayıs ayında yüzde 100 doluluğa ulaşan barajda o günden beri kademeli olarak doluluk oranı düşüyor. Barajın doluluk oranı yüzde 68’e kadar geriledi. Bu durum, Yalova’nın susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini de gösteriyor. Barajın doluluk oranının daha da azalması halinde Yalova’da su kesintileri yaşanabileceği belirtiliyor.

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Dursun Karahasan, vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu. Suyun bilinçli kullanılması gerektiğini ve israf edilmemesi gerektiğini vurgulayan Karahasan, “Şu an için barajdaki doluluk oranı bu süre içerisinde yağış olmasa da her hangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı gösteriyor. Ancak kuraklık süresinin uzaması bu riski büyütür. Bunun önlenmesinin temelinde de suyun tasarruflu kullanımı yatıyor. Biz her ihtimale karşı gerekli önlemlerimizi planlamış durumdayız” dedi.

Meteoroloji, önümüzdeki günlerde Yalova ve çevresinde yağış beklentisinin olmadığını ancak ilerleyen tarihlerde durumun değişebileceğini söyledi.