Yalova Deneyap Teknoloji Atölyesi Yeni Döneme Hazır

Yalova Gençlik Merkezi bünyesindeki Yalova Deneyap Teknoloji Atölyesi, yaz tatilinin ardından yeni döneme başlıyor. Atölyede Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Dersi için Eğitmen Eğitimi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Deneyap Teknoloji Atölyesi, 2018 yılında başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi kapsamında kuruldu. Projenin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek olarak belirtiliyor. Atölyede 36 aylık bir eğitim programına dahil olan ortaokul ve lise öğrencileri, on bir farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri alıyorlar. Eğitmen kadrosu ise üniversite öğrencileri, mezunları, öğretmenler ve sektörde çalışan alan uzmanlarından oluşuyor.

Yeni dönemde de her kesimden büyük bir ilgi gören atölyede, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Dersi için Eğitmen Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde eğitmenlere, Deneyap Kart ile elektronik programlama, nesnelerin interneti (IoT) ve yapay zeka alanlarında başlangıç seviyesinden endüstriyel uygulamalara kadar çeşitli projeler yapma imkanı sunuldu.

Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci, yeni döneme başlayacak olan atölye hakkında şunları söyledi: “Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için, geleceğin mühendisleri, teknoloji girişimcileri ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla kuruldu. Biz de Yalova Gençlik Merkezi olarak bu vizyonu destekliyor ve gençlerimizin teknoloji alanında gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Yeni dönemde de atölyemize katılan öğrencilerimize ve eğitmenlerimize başarılar diliyoruz.”