Yalova'da Suç Ve Suçlulara Geçit Yok

26 Haziran - 4 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, çeşitli tarihlerde durumlarından şüphelenilerek durdurulan şahıslar ve araçlarda yapılan aramalarda toplam 9 adet ruhsatsız tabanca ve 83 adet mermi  ele geçirildi. Şüpheli şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 10:28
yalovamiz.com

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerce suçun önlenmesi, suça karışan şahısların tespiti ve suç eşyalarının ele geçirilmesine yönelik olarak yapılan sabit uygulamalar ve önleyici devriye faaliyetleri kapsamında önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda; Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri tarafından durdurulan bir araçta, B.D. isimli şahıstan 1 adet XD-9 ibareli ruhsatsız tabanca ve 16 adet mermi, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan A.T. isimli şahıstan 1 adet Zorakı marka kurusıkı tabanca, Motosikletli Polis Timleri tarafından durdurulan başka bir araçta, R.B. isimli şahıstan 1 adet GMNH Oberndof-N ibareli ruhsatsız tabanca ve 40 adet mermi, durdurulan F.E.Y. isimli şahıstan ise 1 adet MBGTWS ibareli ruhsatsız tabanca ve 10 adet mermi, durdurulan başka araçta, D.T. isimli şahıstan 1 adet Zorakı marka kurusıkı tabanca, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranan A.G. isimli şahıs yakalandı ve şahsın üzerindeki Smith Wesson marka ruhsatsız tabanca ve 3 adet mermi, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan S.S. isimli şahıstan 1 adet COBRA Magnum ibareli ruhsatsız tabanca, durdurulan Ö.S. isimli şahıstan üzerinde herhangi bir ibare bulunmayan ruhsatsız tabanca ve 14 adet mermi, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tekrar durdurulan A.T. isimli şahıstan 1 adet Zorakı marka kurusıkı tabanca olmak üzere toplamda 9 tabanca ve 83 adet mermi ele geçirildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek yaralanmalar ve maddi zararların önlenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir," denildi.