Yalova’da Öğrenci Yurtları Şenlendi

Yalova Üniversitesi’nde yüz yüze eğitimin başlaması sonrasında Yalova’daki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtları da hareketlendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Öğrencilerin gelişi ile canlanan yurtlarda iftar programları düzenlendi. Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü ve KYK İl Müdürü Salih Kılıç, Termal Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Yalova Üniversitesi, yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrasında Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kararı ile uzaktan eğitime geçmişti. Daha sonra alınan bir kararla 1 Nisan 2023 tarihi itibarı ile isteyen öğrencilerin uzaktan eğitim ve isteyen öğrencilerin ise yüz yüze eğitim yapmalarını sağlayan hibrit eğitime başlandı. Bu kapsamda Yalova’ya gelen öğrenciler, KYK’ya bağlı öğrenci yurtlarında kalmaya başladı.

Öğrencilerin gelişi ile şenlenen yurtlarda Ramazan ayının bereketi ve maneviyatı da yaşanıyor. Öğrenciler, iftar saatlerinde birlikte oruç açarak hem kaynaşıyor hem de sohbet ediyor. Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü ve KYK İl Müdürü Salih Kılıç da Termal Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle iftar programına katıldı. Kılıç, öğrencilerle birlikte oruç açtıktan sonra onlarla sohbet ederek talep ve sorunlarını dinledi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, “Öncelikle öğrencilerimize hoş geldiniz diyoruz. Kısa bir aradan sonra yüz yüze eğitime yeniden başladıkları için çok mutluyuz. Biz de KYK olarak onlara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Yurtlarımızda her türlü tedbiri alarak hijyenik ve güvenli bir ortam sağlıyoruz. Ramazan ayında da öğrencilerimizle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Onların hem akademik hem de sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Öğrenciler ise, KYK’nın kendilerine sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür ederek, “Yalova’ya gelip yüz yüze eğitime başlamak bizim için çok önemliydi. Uzaktan eğitimde aynı verimi alamıyorduk. KYK’nın bize sağladığı yurtlarda kalmak da bizim için büyük bir avantaj. Hem ekonomik hem de konforlu bir şekilde kalabiliyoruz. Ramazan ayında da birlikte oruç açmak ve iftar yapmak çok güzel. KYK İl Müdürümüzün de bizimle ilgilenmesi ve bize destek olması çok değerli. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.