Yalova Belediyesi Ve Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “Çiçekli” İşbirliği

Yalova Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri park ve bahçelerde kullanılacak mevsimlik süs bitkilerini üretiyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, okulu ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını incelediler.

14 Ocak 2023 tarihinde imzalanan protokol ile Yalova Belediyesi, park ve bahçelerde kullanılacak mevsimlik süs bitkilerinin üretimini TOBB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine yaptırıyor. Okulun tarım alanında öğrenim gören öğrenciler, sardunyadan ortancaya, karanfilden sukulente kadar 40’ın üstünde çeşitte çiçek yetiştiriyorlar. Ayrıca 70 bini Yalova Belediyesine teslim edilecek olan 76 bin top kadife üretimi de gerçekleştirildi.

Başkan Tutuk ve Müdür Akmeşe, okulu ziyaret ederek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Başkan Tutuk, “Bu protokol ile belediyemizin ihtiyacını karşılamış oluyoruz ayrıca öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkanı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz mesleklerini icra ederken şehrimize güzellik katıyorlar. Bu işbirliği ile eğitime ve çevreye katkı sağlıyoruz.” dedi.

Müdür Akmeşe ise “Bu protokol ile öğrencilerimiz teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı buluyorlar. Bunun yanında belediyemiz ile işbirliği yaparak şehrimizin park ve bahçelerine renk katıyorlar. Bu tür projelerin hem eğitim kalitesini hem de öğrencilerin motivasyonunu arttırdığını görüyoruz. Belediyemize bu protokol için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Tutuk ve Müdür Akmeşe, öğrencilere başarılar dileyerek bir süre daha sohbet ettiler.