Yalova Belediyesi Taşınıyor

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk Yalova Belediye binasının deprem dayanıklılık raporlarının olumsuz geldiğini belediyenin en geç Mart ayının ortalarına kadar boşaltılarak başka noktalara taşınacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı sonrasında söz alan Yalova Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk bir süreden beri kamuoyunda tartışılan Yalova Belediyesi’nin akıbeti ile ilgili son noktayı koydu. Yalova Belediye Binasının depreme dayanıksız olduğunun İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporlarıyla netleştiğini dile getiren Tutuk bu noktada binanın boşaltılması için düğmeye bastıklarını dile getirdi. Tutuk açıklamasında, “Belediye binamızla ilgili depreme dayanıklı olup olmadığı yönünde tartışma vardı. Biz bu konuda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden kapsamlı bir rapor istedik. Biz binanın depreme dayanıksız olduğunu biliyorduk zaten. Rapor da bu yönde geldi. Biz de hemen belediyemiz birimlerine yeni yerler armaya başladık. Karizma İş Merkezinin 4.  katındaki 2 bin 400 metre karelik bir yer var orada. Yaklaşık 7 müdürlüğümüzü buraya taşıma kararı aldık. Bu taşınma ile ilgili bir komisyon da kurduk. Komisyondan gelecek raporlar kapsamında belediyeyi boşaltacağız. Mart ayının ortasına kadar bu binayı boşaltacağız. Ardından binayı yıkacak mıyız, yoksa güçlendirecek miyiz bir kez daha gözden geçireceğiz” dedi.

Edinilen bilgilere göre Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile vezneler ve Hizmet Masaları Karizma AVM’nin 4. Katına taşınacak. Başkanlık makamı, başkan yardımcılarının makamları ve Özel Kalem Müdürlüğü Halil İnalcık Kültür Merkezi’ne gidecek. İşletme ve iştirakler Müdürlüğü, Meteoroloji binasının yan tarafındaki Kadın ve Aile Müdürlüğü binasında, İmar Müdürlüğü ise Amatör Spor Kulüpleri Evi binasında hizmet verecek.

Roman Mahallesine ilk kazma Mart ayında vurulacak Merak edilen bir diğer konu olan Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağı konusunda da bilgiler veren Tutuk, “Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi ile ilgili de Kentsel Dönüşüm çalışmamız hızla devam ediyor. Oradaki vatandaşların haklarını tespit ediyoruz. Kim TOKİ’den ne kadar para ya da daire alacak, bunların tespiti sürüyor. Bizim öngörümüz Mart ya da Nisan ayında bu mahallede yıkımın başlamasıdır. Biz belediye olarak bütün Roman vatandaşlarımızın haklarını garanti altına alacağız. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. 4 ya da 5 katkı modern binalar yapılacak orada” diye konuştu.