Vali Yılmaz Müftü Açari'yi Konuk Etti

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Yalova Müftüsü Turgut Açari'yi kabul etti. Açari, Vali Yılmaz'a peygamberimizin simgesi olan Güllerden bir demet sundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftüsü Turgut Açari ile İl Müftü Yardımcıları Halil Eriş, Kahraman Yaman ve Mehmet Baki Bilgili Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiler. Vali Yılmaz'a gül sunan Yalova Müftüsü Turgut Açari Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında da Vali Yılmaz'a bilgiler sundu.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuğba Yılmaz ise, "Kutlu Doğum Haftası boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerin bütün insanlığa kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, Kutlu Doğum Haftası’nın başta Yalovalı Hemşerilerim olmak üzere Aziz Milletimize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Vali Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin 1446. yıl dönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.İslam dininin çağlar üstü ve evrensel mesajını bizlere ulaştıran, insanlığa lütuf, rahmet ve güzel ahlak timsali olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’ya salat ve selam olsun. Salat-ü Selam, Tahiyyat-ü İkram, her türlü İhtiram O’na, O’nun Mutahhar, Muazzez Ehl-i Beytine, Ashabına olsun. Şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği; kanla, gözyaşıyla, acı ve zulümle insanlığın sarsıldığı günümüzde, Âlemlere rahmet olarak gönderilen, Yüce Allah’ın son elçisi Hz. Muhammed (SAV)’in kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajları çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Kutlu Doğum Haftası, örnek yaşantısı ve ahlakıyla insanlığın ufkunu aydınlatan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Hadis-i Şeriflerini ve mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeyrek asır önce 'Hz. Peygamber’i Anmaktan-Anlamaya' şiarıyla başlattığı Kutlu Doğum Haftası geleneği milletimizin kalbinde var olan Peygamber sevgisini harekete geçirmiş ve bu gelenek ülkemiz ve milletimiz için bir bilgi ve irfan ziyafetine, bir kardeşlik şölenine, bir manevi yenilenme haftasına dönüşmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası için belirlenen 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu'  teması kapsamında yapılacak olan etkinliklerin, birlikte yaşama hukukunun öncüsü olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in evrensel mesajını tüm insanlığa yeniden duyurmaya, yolumuzu aydınlatan yüreklerimizi aşkla, merhametle dolduran Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in izinden gitmeye vesile olmasını temenni ediyor, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur ikliminin hâkim olmasını diliyorum.  Kutlu Doğum Haftası’nın başta Yalovalı Hemşerilerim olmak Aziz Milletimize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum"