Vali Kaya'dan Öğrencilere Trafik Eğitimi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, öğrencilerle bir araya gelerek trafik kuralları hakkında önemli bilgiler verdi. Öğrenciler, trafikte bilinçli bireyler olarak yetişmeleri için fahri müfettiş ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:26
yalovamiz.com

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İl Jandarma Komutanlığı’nın koordinesinde Ziya Gökalp İlkokulu'nda düzenlenen trafik eğitimi etkinliğine katıldı. Vali Kaya, öğrencilere trafik kurallarının önemini anlatarak kırmızı düdük dağıtarak onları fahri trafik müfettişi olarak görevlendirdi.

Vali Kaya, “Öncelikle ailenizi ve çevrenizi trafik kurallarına uymaları konusunda bilinçlendirin. Trafik bilincine sahip gençler yetiştirmenin toplumsal açıdan büyük bir önemi var” dedi. Kaya, miniklerle birlikte yaya geçidinden geçerken de önemli uyarılarda bulunarak, “Araç size yol verse bile etrafınızı kontrol etmeden yola çıkmayın. Trafik ışıklarında yeşil ışık yanmadan hareket etmeyin.” diye konuştu.

Etkinlik sonunda, öğrenciler jandarma ve emniyet ekipleriyle birlikte trafik denetim araçlarını inceledi ve bilgilendirici broşürler aldı. Bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirten yetkililer, genç nesillere trafik bilincini aşılamanın önemini vurguladı.